van der Horst

6H Spa: Top elf binnen de seconde in FP1

United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
De zon tijdens de Prologue maakte vanmiddag voor de eerste vrije training plaats voor een dreigend wolkendek boven Spa-Francorchamps. Er viel uiteindelijk geen regen en in de droge omstandigheden lagen de tijden van de Hypercars en LMP2's erg dicht bij mekaar, met de top elf binnen de seconde. De United Autosports LMP2 #22 (Hanson, Scherer, Albuquerque) was de snelste in 2:04.063, op twee tienden van een seconde gevolgd door de snelste Hypercar, de Alpine #36 (Negrao, Lapierre, Vaxiviere).
  • St. Paul
Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
De Jota Oreca LMP2 #28 van onder meer Stoffel Vandoorne tikte als vierde aan, op vier tienden van een seconde. De beide Toyota's namen in de beginfase wat risico's om een goeie tijd te laten noteren, maar de Japanse bolides kwamen slechts tot de zevende en tiende tijd voor respectievelijk de startnummers 7 en 8. Het enige Belgische team aan de start, de WRT Oreca LMP2 #31 (Frijns, Habsburg, Milesi), reed de elfde tijd maar bleef dus wel binnen een seconde van de leider.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In GTE Pro waren de beide fabrieks-Porsche's de snelsten, Jani en Estre (#92) waren een tiende van een seconde sneller dan merkgenoten Bruni en Lietz (#91). Het enige Project 1-exemplaar van de 911 RSR (Perfetti, Cairoli, Pera) zorgde ervoor dat Porsche eveneens de GTE Am-klasse aanvoerde. De Dempsey Proton Racing Porsche #88 van ondermeer Alessio Picariello was goed voor de derde tijd in Am.

--- Uitslag Vrije Training 1 FIA WEC 6 Hours of Spa 2021 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 29 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons