van der Horst

Spa: Arnage Competition terug op het hoogste ereschavot

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Voor het eerst in de Virtual Belcar wijkte men af van het normale concept dat men tot hiertoe gebruikte. De heren moesten maar liefst een race van zes uur afwerken op het virtuele circuit van Spa. Na zes uur wedstrijd was het de Arnage Competition Lamborghini die op het hoogste podiumtrapje mocht plaatsnemen. Dat terwijl Valkyrie Exype #877 Belcar 2 won en de Traxxis by JWS Classic Cars Mercedes de Belcar 3 overvleugelde. Al waren alle klassenwinnaars vrij vroeg in de race gekend.
  • Powercars
Viraco E-Sports White - Lamborghini Huracan Evo GT3
Viraco E-Sports White - Lamborghini Huracan Evo GT3
In Belcar 1 was het de Viraco E-Sports White Lamborghini die de leiding nam bij de start, maar na het eerste uur waren het Arnage Competition en de Audi van Valkyrie Exype Competition die het heft in handen namen en weg reden van de rest van het veld. Beiden volgden elkaar als hun schaduw, maar halfweg wedstrijd liep het helemaal mis voor Valkyrie Exype Competition. Bij het binnenrijden van de pits liet de computer van Jonathan Poulet het afweten, waardoor de wagen tegen de muur crashte. Hierdoor kregen Carlos Diegues en Ricardo Ferreira een vrijgeleide richting winst.

Viraco E-Sports White was ook nog vooraan in de buurt, maar toch was de pitstrategie van Poulet en Gaëtan Anger beter, waardoor zij als tweede over de meet bolden. Christof Raes en Ben Thaens moesten tevreden zijn met het laagste podiumtrapje. Overigens ook een mooie vermelding voor BOUTSEN-VDS by UNDERCUT #RED van Christophe Herbigneaux en Jérémy Bonsaudo. Zij werden al aangetikt nog voor ze de eerste bocht bereikten en moesten achteraan aansluiten. Toch gaven ze de strijd niet op en eindigden ze nog op een mooie vierde plek. SIMPACT x NOIZEZZ vervolledigde de top vijf.

Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belcar 2 werd vooraan voornamelijk getekend door een kwartet aan teams, maar het was de Valkyrie Exype #877 die uiteindelijk als eerste over de meet reed. Roger Kristiansen en Jo Vegard Goderstadt reden net zoals in Sebring een sterke race, maar ook het feit dat de naaste concurrenten in de fout gingen of in de problemen geraakten hielpen. Hierdoor eindigde het Noorse duo met elf seconden voorsprong. De strijd voor de tweede plaats ging tussen RPM en GTE Racing by Xenum. Renzo Uylenbroeck en Maxime van den Hove maakten na problemen halfweg de race de grootste kans op plaats twee, maar een te lange pitstop gaf RPM met Vince Peeters, Kenny Herremans en Erind Baba de zilveren medaille. ART Simracing II en DBR eindigden op de plaatsen vier en vijf.

Traxxis by JWS Classic Cars - Mercedes-AMG GT4
Traxxis by JWS Classic Cars - Mercedes-AMG GT4
Tot slot was Belcar 3 wederom een kolfje naar de hand van de Traxxis by JWS Classic Cars Mercedes. Nochtans was de Simworld.be Rapyd BMW snel weg, maar na een tik met een andere wagen kregen Jiri Crispeyn, Robbe Janssens en Stefan Verhofsté de leiding in hun schoot geworpen. De heren bleven uit de problemen, reden constant en met 33 seconden voorsprong eindigden ze voor een tweede keer op rij op het hoogste podiumtrapje. Michael Holsters en Stefan Deleersnijder eindigden met de Simworld.be Rapyd BMW als tweede, terwijl de BeSim-racing #G Mercedes van Kris Van Gucht en Jelle Verstraeten als derde over de meet reed. De top vijf werd vervolledigd door de BMW van Arnage Competition O-Rouge en de Mercedes van Viraco E-Sports Black.

Twee wedstrijden afgerond, dus nog vier te gaan. En voor de volgende manche trekken we de Franse grens over, namelijk naar het virtuele Magny-Cours.

Foto's: Virtual Belcar



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 6 mei 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons