van der Horst

Spa: David Beckmann en Nikita Mazepin winnaars in GP3

GP3 @ Spa
GP3 @ Spa
In het kader van de GP van België werden er ook twee races voor het GP3 kampioenschap verreden. De zaterdagrace werd gewonnen door David Beckmann (Trident) een dag later was het de beurt aan Nikita Mazepin (ART GP) om als eerste onder de vlag door te komen.
De eerste race startte op een vochtige piste maar alle rijders vertrokken op slicks. David Beckmann vertrok van op pole en nam van bij de start het commando. Ryan Tveter werd tweede en schonk Trident de dubbel. Anthoine Hubert (ART GP) verloor verscheidene plaatsen bij de start maar kon nog terugkomen naar de derde plaats. Pedro Piquet (Trident) en Nikita Mazepin (ART GP) maakten de top vijf vol.

Start race 2 GP3 Spa
Start race 2 GP3 Spa
De tweede GP3-race werd gedomineerd door de ART GP-rijders die de eerste vier plaatsen inpalmden. Nikita Mazepin behaalde zijn derde zege van het seizoen voor Anthoine Hubert, die zijn voorsprong in de puntenstand verder uitbouwde. Callum Ilott pakte de laatste podiumplaats en Jake Hughes sloot de ART GP top vier af. Pedro Piquet (Trident) was best of the rest.

Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons