van der Horst

Spa-Francorchamps: Gasly wint en herovert de leiding

Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly heeft in Spa op overtuigende wijze de GP2-hoofdrace gewonnen. De Fransman nam de leiding van zijn slecht gestarte teamgenoot Antonio Giovinazzi over en deed zo een uitstekende zaak in de tussenstand om de titel. Sergey Sirotkin, die evenveel punten had, werd pas negende en heeft plots 23 punten minder dan Gasly. Bovendien werd Gasly op het podium geflankeerd door Jordan King en Alex Lynn, twee rijders die wat verder staan in de tussenstand. Raffaele Marciello werd vierde en Giovinazzi uiteindelijk pas zesde, nog achter Artem Markelov.
Gustav Malja - Rapax
Gustav Malja - Rapax
Bij het doven van de rode lichten maakte Giovinazzi een erg slechte start waarbij hij bovendien zijn voorvleugel beschadigde op de wagen van Lynn. Gustav Malja van zijn kant kende een uitstekende start en nam de leiding gevolgd door Gasly en Norman Nato. In de vijfde en respectievelijk zesde ronde zijn beide Fransmannen voorbij de Zweed die duidelijk een stuk trager was. Achter hem vormde zich een treintje en Gasly en Nato konden zo een kloofje slaan. In de achtste ronde kwam Gasly binnen voor zijn verplichte pitstop, een ronde later gevolgd door zijn landgenoot.

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
Nadat alle toppers hun pitstop hadden afgewerkt reden de landgenoten nog steeds achter elkaar. Jordan King reed enkele ijzersterke rondjes na een uitstekende pitstop en nam de virtuele leiding. Gasly stak echter al snel King voorbij maar toch bleef het trio Gasly-King-Nato erg dicht bij elkaar. Ze kwamen snel dichter op de rijders die kozen om de race aan te vatten met harde banden en dus hun pitstop op het einde van de wedstrijd planden. Bij het inhalen van de tragere wagens was Gasly iets handiger dan King en Nato en nam een kleine voorsprong. Nadat alle rijders hun verplichte pitstop hadden afgewerkt bleek hun strategie de juiste: het trio reed één-twee-drie gevolgd door Lynn.

Sergey Sirotkin - ART Grand Prix
Sergey Sirotkin - ART Grand Prix
Vijf ronden voor het einde viel de Dallara van Nato plots stil vlak na de laatste bocht en de Fransman diende op te geven. Lynn profiteerde en werd nog derde achter Gasly en King. De plaatsen vier tot en met zes gingen naar Marciello, Markelov en Giovinazzi. Zeven en acht werden Luca Ghiotto en Malja, zij vormen de eerste startrij voor de sprintrace van morgen. Voor de negende plek kende de wedstrijd een spectaculair slot die helaas eindigde met een ongeval waarbij Oliver Rowland en Sergio Canamasas in de allerlaatste bocht botsen, daarbij Malja raakten en zo Sirotkin extra punten bezorgden.

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons