van der Horst

Spa Rally: voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Na een droomstart in de Rally van Haspengouw willen Guillaume de Mévius en Louis Louka de Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team ook in de Herock Spa Rally opnieuw laten zegevieren.
Succes smaakt altijd naar meer, ook bij jonge wolven. Zo hopen Guillaume de Mévius en Louis Louka, schitterend winnaars in de R2-categorie tijdens de eerste wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship, dit weekend in Spa een even goede prestatie neer te zetten.

Het is mijn eerste deelname aan deze wedstrijd”, stelt Guillaume. “Zoals heel wat rijders ben ik onder de indruk van dit magnifieke parcours, uitgetekend in een schitterend decor. Heel gevarieerd ook, we krijgen zelfs een paar stukjes onverhard voorgeschoteld. En dan nog: ik heb de Clémentine nog niet kunnen zien, want de verkenningen van die proef worden slechts een paar uur voor de start van de rally gehouden. Ik kijk er ook naar uit om twee chronoritten op en rond het Circuit van Francorchamps af te werken.
 
De rijder van de zwart-geel-rode Peugeot 208 is er zich terdege van bewust dat hij aan de start staat van een monument uit de Belgische rallysport.
Het is een heel technisch tracé en omdat het mijn eerste deelname is zullen we bij de eerste doortocht dubbel en dik moeten uitkijken. Zeker bij wisselvallige weersomstandigheden. Zoals zo dikwijls in België bestaat het risico dat we heel gladde stroken moeten gebruiken, omdat het asfalt er zo versleten is.
 
Extra kruiding voor een wedstrijd die sowieso al pittig mag genoemd worden. Maar de vertegenwoordigers van het RACB National Team willen opnieuw een maximum aan punten scoren.
In Landen pakten we tien punten voor de zege in R2 en elf eenheden voor evenveel snelste tijden in onze categorie”, legt Louis Louka uit. “De Spa Rally telt zestien proeven, het zou goed zijn mochten we de kloof met onze concurrenten in het Junior Belgian Rally Championship nog wat verder kunnen uitdiepen.”
 
De Herock Spa Rally begint vrijdag om 17u45 met twee lussen van twee KP’s. Zaterdag gaat de wedstrijd verder met drie lussen van vier klassementsproeven, allemaal samen goed voor 203,69 km tegen de klok.

RACB National Team Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 15 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons