van der Horst

SRO lanceert kampioenschap voorbehouden aan amateurs

Blancpain Endurance Series
Blancpain Endurance Series
SRO Motorsports Group komt in 2015 met een nieuw kampioenschap dat zich exclusief richt op amateur piloten, de GT Sports Club. Het kampioenschap speelt zich af over vier meetings in Zuid-Europa en staat open voor GT3 en G3 (bv. Emil Frey Jaguar) wagens die bestuurd worden door brons geklasseerde rijders. Bovendien wordt er binnen deze categorie nog een aparte “Iron” (ijzer) Cup georganiseerd voor rijders ouder dan 60. Met dit nieuwe initiatief biedt SRO een alternatief voor de betere amateurrijders voor wie het niveau in de Pro-Am Cup of Gentlemen Trophy van de Blancpain Endurance Series misschien net wat te hoog ligt.
Elk evenement wordt zeer compact georganiseerd over een tijdspanne van net iets meer dan een etmaal. Elke meeting bestaat uit een vrije training en kwalificatiesessie, gevolgd door een Qualifying Race (25 min) en een Main Race over 40 minuten. Elke wagen wordt bestuurd door één piloot, en er is geen sprake van verplichte pitstops. Punten worden uitgedeeld conform het barema dat wordt toegepast in de Blancpain Sprint.
 
a99af9549c56ee9075639f19c464f3be92961764.jpg
“Met de toenemende professionalisering van de Blancpain GT Series, is SRO er zich steeds meer bewust van geworden dat enkel de meest ervaren gentlemen rijders nog in staat zijn om successen te boeken in de Blancpain Endurance Series. Andere rijders die al jaren lang trouwe klanten zijn ervaren dat ze niet langer competitief zijn in onze series, of in diverse andere nationale of internationale GT series in Europa. We dachten dat deze rijders wel eens een eigen kampioenschap zouden verkiezen,” aldus Stéphane Ratel.

2015 GT Sports Club kalender:

18-19 april  – Barcelona (Espiritu de Montjuïc meeting)
20-21 juni  – Paul Ricard (BES)
5-6 september  – Algarve (BSS)
3-4 oktober – Misano (BSS)
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 7 november 2014.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons