van der Horst

Nieuwe datum brengt 12H Sepang in vaarwater Gulf 12H

12H Sepang
12H Sepang
Toen SRO een tijdje geleden besliste de Sepang 12 Hours mee te ondersteunen, verplaatste men prompt de wedstrijd van eind augustus naar het einde van het jaar; exact één week voor deze waarin traditioneel de Gulf 12 Hours worden verreden. De race, die in zekere zin een directe concurrent vormt voor de Maleisische race rond de klok, moest zo een groter deelnemersveld aantrekken. Vandaag communiceerde SRO evenwel dat het de datum met nog één week extra verschuift, pal op hetzelfde tijdslot als de Gulf 12 Hours, al moet die datum nog officieel bevestigd worden, en een week voor Asian Le Mans Series het circuit bezoekt.
De reden voor de nieuwe datumwijziging schuilt volgens SRO in het logistieke aspect. "Dit zal de teams van de verschillende series in Australië, Azië en Europa de kans geven om zich terdege voor te bereiden op dit evenement", klinkt het in een persbericht dat verder stelt dat men heeft "belist om de race een week later te zetten, op 13 december, om zo het transport van de wagens die deelnemen aan verschillende kampioenschappen in Australië, Azië en Europa te vergemakkelijken."

Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
Mercedes SLS AMG - Petronas Syntium Team
"We zijn zeer blij te kunnen stellen dat de interesse van GT en Toerisme-teams boven de verwachtingen is en we er naar uit kijken om de editie 2015 van de Sepang 12 Hours een goed evenement te maken; het echte Aziatische equivalent van de Total 24 Hours of Spa. We werken deze week een eerste versie van de reglementen af, samen met de deelnemersformulieren voor geïnteresseerde teams."

Foto's: MMER



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 26 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang 12 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons