van der Horst

Start Auto GP seizoen uitgesteld

Auto GP op de Hungaroring
Auto GP op de Hungaroring
De start van de zesde editie van het Auto GP kampioenschap zal niet zoals gepland plaats vinden op 19 april in de straten van Marrakech, maar wordt verschoven naar 3 mei op de Hungaroring. Deze beslissing werd genomen rekening houdend met de woelige politieke omstandigheden in Noord Afrika. Bovendien krijgen de teams wat extra tijd om op zoek te gaan naar rijders en sponsor deals af te werken. In Hongarije zal de Auto GP serie de piste delen met het WTCC, beide kampioenschappen worden trouwens live uitgezonden door Eurosport.
Enzo Coloni, hoofd Auto GP Series: "Helaas, we waren gedwongen om af te zien van de manche gepland voor 19 april in Marokko. We deden alles wat we konden om te starten in Marrakech, maar, ondanks pogingen om de veiligheid van teams en rijders te waarborgen, hebben we besloten om het begin van het seizoen uit te stellen tot Boedapest. In de jaren hiervoor hebben we ons in Marokko altijd thuis gevoeld en we zullen zeker het enthousiasme van de toeschouwers daar missen. We hopen volgend jaar terug te zijn".

Dit jaar besloten de Auto GP serie en de Acceleration-serie FA1 om hun krachten te bundelen en te fusioneren tot één kampioenschap.

Foto: Auto GP Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Acceleration op woensdag 1 april 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons