van der Horst

Start van BRCC 2015 op 15 maart op Circuit Zolder

Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Op 15 maart 2015 tekent Kronos Events op Circuit Zolder voor het vierde seizoen van het Belgian Racing Car Championship. Zoals ondertussen geweten werkt Kronos Events dit jaar nauw samen met andere series en promotoren. Voor de genaamde Terlaemen’s Cup bevindt het BRCC zich qua organisatie onder de vlag van het BGDC en dat zou voor de ééndagsmeeting – trainingen ’s morgens, race van 150’ in de namiddag – moeten resulteren in een eerste sterk startveld.
  • STX Motorhomes
“Voortaan strijden de Cup-auto’s, nog steeds uitgerust met Michelin-banden, voor de algemene zege en dus ook de Belgische titel, “ klinkt het bij Kronos Events. “Doordat we opnieuw werken met een algemeen klassement, kan een kleinere auto ook daar hoog finishen en gelijktijdig punten pakken in het Trophy-klassement. Alles wijst erop dat we in de Cup een strijd te zien zullen krijgen tussen de Ferrari’s en de talrijke Porsches, terwijl in de Trophy, ook voorzien van Michelin-rubbers, de Ginetta’s het zullen opnemen tegen de snelle KTM’s en, wereldpremière, een SEAT TCR die uitkomt in Tourisme Pro. Reken hierbij enkele auto’s van de BRCC Club en Sportcars, en dan komen we al vlug aan twintigtal auto’s.”
 
De kalender omvat zes meetings, en tijdens de voorlaatste confrontatie op Circuit Zolder kan men twee keer punten scoren. We hebben het dan over de 24 Hours of Zolder, die zowel in aanmerking komt voor de Belcar Trophy als het Belgisch BRCC-kampioenschap.
 
“Aanvankelijk werden enkel de eerste drie uur van de Zolderse etmaalrace in aanmerking genomen voor het toekennen van BRCC-punten, maar omdat sommige teams voluit willen gaan voor de zege in de 24 Uren, wilden we hen ook belonen voor de inspanningen,” stelt de promotor. “Er zullen dus volle punten te verdienen zijn na 3 uur, en ook nog eens zoveel punten na het neergaan van de geblokte vlag. De 24 Uren worden opgesplitst als vijfde en zesde manches van het BRCC. Voor zij die enkel opteren voor de eerste drie uur, geldt de tweede “manche” van de 24 Uren als een schrapresultaat. Hierdoor benadelen we geen deelnemers die niet over de middelen beschikken om de hele etmaalrace vol te maken. Met zeven manches zijn het de vijf beste resultaten die worden weerhouden voor de eindberekening van de BRCC-punten.”
 
Na de start op 15 maart deelt het BRCC tijdens de Trofee van de Hoge Venen op 4 en 5 april de piste met de Franse TTE en gedurende dat eerste weekend op het circuit van Spa-Francorchamps krijgt het BRCC overigens in de paddock het gezelschap van de deelnemers van de European VW Fun Cup, die dan toe zijn aan de eerste confrontatie van de racende kevers.
 
Op 9 en 10 mei bundelen tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder BRCC en Belcar voor de eerste keer de krachten en belangrijk hierbij is te weten dat dezelfde auto’s – op uitzondering van de Sportcars – strijden voor punten in het Belgisch Kampioenschap BRCC.
 
“De deelnemers schrijven zich in voor de twee series met dezelfde auto en betalen slechts één inschrijfrecht. Wij hebben samen met Circuit Zolder en RACB dan ook gekozen voor gelijkaardige klassen in Belcar en BRCC. Enkel de Sportcars zijn via de Belcar toegelaten, maar scoren niet in BRCC. Belangrijk is ook dat er in alle races twee verplichte pitstops gelden en er niet meer wordt gewerkt met een bijkomende handicap, lees extra stilstand in de pitlane!” 
 
Hetzelfde concept is van toepassing voor de Zolderse Superprix Syntix op 20 en 21 juni en dan is het aftellen voor een laatste krachtmeeting Belcar-BRCC in het kader van de 24 Hours of Zolder. De finale van het BRCC vindt plaats op zaterdag 3 oktober met een nachtrace op het nieuwe, 4 km lange Circuit de l’Anneau du Rhin, gelegen in het hart van de Elzas tussen Colmar en Mulhouse. Belangrijk om weten is dat in Frankrijk de te verdienen punten worden vermenigvuldigd met coëfficiënt 1.5: het zal dus wachten zijn tot de laatste krachtmeeting om de namen te kennen van de Belgische BRCC-kampioenen 2015!

BRCC Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 26 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen's Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons