van der Horst

Östberg zet privé-Ford op kop

Mads Östberg - Ford Fiesta WRC
Mads Östberg - Ford Fiesta WRC
De Noor Mads Östberg heeft zijn privé-Ford Fiesta WRC op kop gezet in de shakedown van de rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. Kleine kanttekening, de Noor was een van de enige die drie runs voluit ging, terwijl de fabrieksteams vooral hun banden spaarden.
  • De Swert Opticiens
Het werd een uiterst amusante shakedown in Zweden. Na de eerste run klokte Dani Sordo de besttijd in zijn Hyundai i20 WRC, maar hij werd al snel voorbijgesneld door Östberg die duidelijk zijn zinnen had gezet op een scherpe tijd op de shakedown. Östberg behoort dit jaar niet langer tot het kransje fabriekspiloten en is onderweg een privé-Fiesta. De Noor leek op revanche belust. In zijn derde run zette hij zijn beste tijd neer, meteen de besttijd.

Ook Craig Breen (Citroën C3 WRC) en Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), die met een rouwband rijdt na het ongeval in Monte-Carlo, reden drie runs op tempo en klokten de tweede en derde tijd, net zoals Kris Meeke die vierde werd. Sordo werd met zijn eerste run vijfde. Thierry Neuville klokte een zesde tijd.

Andere prominenten hielden zich gedeisd, zoals de Ford-rijders. Ott Tänak werd achtste, Sebastien Ogier zelfs maar zeventiende. Ook Toyota mengde zich niet. Jari-Matti Latvala zette een tiende tijd neer.

Foto: Autosport.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 9 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons