van der Horst

Sterk deelnemersveld voor VLN1

VLN: 36e Grenzlandrennen in beeld gebracht
Zaterdag gaat het VLN-seizoen van start en traditioneel zijn de wedstrijden die voor de jaarlijkse 24 uren wedstrijd vallen sterk bezet. In totaal hebben 179 wagens zich aangemeld, waarvan er 23 uitkomen in SP9-klasse (lees GT3). Quasi alle grote constructeurs tekenen present met een of andere vorm van fabrieksondersteuning; Bentley, Audi, BMW, Nissan, Aston Martin, Mercedes,… Ook het gebruikelijk clubje Belgen zakt weer af naar de Eifel met onder meer Kris Cools, Olivier Muytjens, Kurt Dujardyn, Brody, Stefan van Campenhoudt, de familie Stessens,…
--- DEELNEMERSLIJST VLN 1 (PDF) ---

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
En blik op de deelnemerslijst maakt al snel duidelijk dat er een tiental kandidaten voor de algemene overwinning zijn. Bij Black Falcon springt voornamelijk de Mercedes SLS AMG GT3 #2 van Buurman/Van Lagen/Christodoulou in het oog, terwijl het exemplaar #6 van ROWE Racing met Engel/Seyffarth/van der Zande ook over veel potentieel beschikt. Falken Motorsport tekent ook weer present met een Porsche 911 GT3-R voor Peter Dumbreck en Martin Ragginger, terwijl Aston Martin Racing zijn V12 Vantage GT3 alvast laat warm draaien met hun 24u line-up Mücke/Turner/Lamy. Bij Bentley Team HTP moet het vooral komen van de #34 van Bleekemolen/ Lance David Arnold/Menzel.

Audi R8 LMS GT3
Audi R8 LMS GT3
Audi en BMW zetten het zwaarst in. Zowel WRT als Phoenix Racing laten zoals eerder gemeld de nieuwe Audi R8 LMS GT3 debuteren met sterke bemanningen. Maar liefst vier BMW’s genieten fabrieksondersteuning. Bij Marc VDS is het vooral uitkijken naar het debuut van Richard Westbrook naast Palttala en Lucas Luhr, terwijl Jörg Müller en Augusto Farfus de tweede Z4 GT3 bemannen. Bij Team Schubert komen dan weer Werner/Sims/Wittmann (#19) en Baumann/Hürtgen/ Klingmann (#20) in actie.

VLN: 36e Grenzlandrennen in beeld gebracht
Voorts zullen de twee SCG003C van James Glickenhaus (SPX) hun langverwachte competitiedebuut maken. Manthey Racing ontwikkelde voor dit seizoen weer eens een eigen kit, ditmaal voor op de Porsche 991 GT3 Cup, die dan ook het achtervoegsel ‘MR’ meekrijgt. De weersverwachtingen ogen niet echt denderend met 6C°, maar het grootste deel van de dag zou droog moeten verlopen.

Foto's: Vincent Wouters, Black Falcon & Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 25 maart 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons