van der Horst

Steve Nielsen verruilt Toro Rosso voor Williams

Valtteri Bottas - Williams
Valtteri Bottas - Williams
Na twee jaar bij Toro Rosso gewerkt te hebben als sportief directeur trekt de Brit Steve Nielsen naar eigen land, bij Williams Martini Racing. Nielsen is geen bekende bij het grote publiek, maar vertoeft toch maar zo even reeds 27 jaar in de Formule 1. Hij werkte eerder voor Tyrrell, Arrows, Honda en Benetton.
  • Dreamdrive
Nielsen: "Ik ben zeer tevreden dat ik mij bij een historisch team als Williams kan vervoegen, zeker tijdens een boeiende fase voor iedereen in Grove na een ongelooflijk 2014. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat ons werk op de circuits kwaliteitsvol blijft en om onze sportieve prestaties te maximaliseren. Williams is een erg talentvol team en ik kan niet wachten om te kunnen werken voor hen."
 
"Steve brengt ons zijn grote ervaring uit de Formule 1 en zal het team helpen om nieuwe grenzen te doorbreken in het constructeurskampioenschap", vertelt technisch directeur Pat Symonds. "Hij won al eerder titels in het verleden en weet wat hij moet doen om er nieuwe te schenken aan Williams. Wij hebben een sterk team dat voortdurend vooruitgang boekt en met Steve erbij zijn we duidelijk op de goede weg om een doorslaggevende sprong te maken volgend jaar."

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op dinsdag 16 december 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons