van der Horst

Stienes Longin debuteert op Amerikaanse NASCAR-ovaal

Stienes Longin - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Stienes Longin - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 2
In navolging van tweevoudig Europees kampioen NASCAR Anthony Kumpen, zal ook Stienes Longin een race op een NASCAR-ovaal aan de overkant van de Atlantische Oceaan afwerken. Net als zijn PK Carsport-teamgenoot Kumpen in 2015, trekt de regerend Elite 2-kampioen uit de NASCAR Whelen Euro Series naar de New Smyrna Speedway halfweg februari. Longin Jr. komt er in actie in de PPG/Tower Sealants Pro Late Model 100.
  • Skylimit Events
Stienes Longin
Stienes Longin
Over enkele weken is het dus zover, als deel van zijn NASCAR-programma dit seizoen, zal Stienes Longin starten in zijn eerste stockcar-race op Amerikaanse bodem. De deelname is een beloning voor de Elite 2-titel die Longin pakte voor eigen publiek te Circuit Zolder enkele maanden geleden. De Vlaams-Brabander promoveert op die manier niet enkel op het Europese vasteland, maar zet ook op de algemene NASCAR-ladder een stapje omhoog.

Stienes Longin
Stienes Longin
"Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging", glundert Stienes Longin. "Racen op een ovaal doe ik echt graag, dus alleen al daarvoor kan ik niet wachten om naar de New Smyrna Speedway af te zakken. De wagens zelf hebben bovendien nog eens 150pk meer dan de boldies waarmee we in Europa racen en zijn echt gemaakt om op ovalen te rijden. Dat maakt het moeilijk om in te schatten wat voor resultaten ik ga kunnen neerzetten, maar ik ga in de eerste plaats mij amuseren en proberen zoveel mogelijk bij te leren."

Chris Stessens & Bert Longin
Chris Stessens & Bert Longin
"Aan de omkadering zal het alleszins niet liggen", vervolgt Stienes Longin. "Ik start in hetzelfde team als Anthony Kumpen twee jaar geleden en daarnaast kan ik vanzelfsprekend rekenen op de steun van zowel Anthony als mijn vader. Ik kan echt niet klagen over mijn mentors, ze zijn de beste die ik mij kan wensen. Voorlopig heb ik nog geen plannen wat betreft andere races op Amerikaanse bodem; ik ga mijn beste beentje voor zetten en dan zien we wel wat er nog volgt. Sowieso zal veel van mijn aandacht dit jaar naar mijn strijd in de Elite 1-klasse in de NASCAR Whelen Euro Series gaan."


Lees ook: Bert Longin stopt met NASCAR, Stienes Longin neemt fakkel over - Guillaume Dumarey naast Anthony Kumpen

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 1 februari 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons