van der Horst

Stoffel Vandoorne bij Manor GP?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Toen Marussia afgelopen jaar bezweek onder een schuldenberg van meer dan 40 miljoen euro, bleek dat een flinke hap uit die som op rekening van Ferrari en McLaren moest worden gezet. Beide constructeurs hebben dus te winnen bij een doorstart van Marussia, wat ook lijkt te gaan gebeuren onder de naam Manor Grand Prix. Uit de paddock van Barcelona, waar momenteel de laatste reeks wintertesten wordt afgewerkt, bereikte ons het nieuws dat niemand minder dan onze landgenoot Stoffel Vandoorne gekoppeld wordt aan het tweede zitje nadat eerder al Will Stevens werd aangekondigd voor Melbourne.
Frissen we nog even het geheugen op. Marussia, de nieuwe oude naam van Virgin, tekende een samenwerkingsakkoord met McLaren. Dankzij de deal moest het Britse achterhoedeteam gebruik kunnen maken van de technische know-how van McLaren alsook de felbegeerde windtunnel. Ferrari van zijn kant zorgde, als één van de drie beschikbare motorboeren, voor de krachtbron afgelopen jaar.

Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
De komst van Stoffel Vandoorne naar Manor F1 is, op zijn minst, zeer voorbarig te noemen. Noch Vandoorne's broodheer McLaren, noch Manor GP wilden de geruchten officieel bevestigen. Los daarvan, werkt Vandoorne dit jaar ook een seizoen GP2 Series af bij ART Grand Prix en daarenboven zal Manor GP waarschijnlijk een kapitaalkrachtige rijder willen aantrekken. Of McLaren, als een van de hoofdschuldeisers, over voldoende macht beschikt om een rijder op te dringen, lijkt ons zeer de vraag. Daarenboven vragen we ons verder af hoeveel Vandoorne te winnen heeft bij een GP-debuut in een wagen die gedoemd is achterop te hinken. Vermelden we tot slot nog eens dat het voor Marussia/Manor dit jaar simpelweg van primordiaal belang is op de grid te staan, wil men aanspraak maken op de TV-gelden die men dankzij een puntenscore vorig jaar in Monaco afsnoepte van Sauber. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 27 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons