van der Horst

Stoffel Vandoorne blikt terug op de testdagen te Abu Dhabi

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Van dinsdag tot donderdag nam Stoffel Vandoorne deel aan de eerste GP2 pre-seizoenstests, met de bolide die hij dit jaar in de GP2 Series zal besturen. Drie dagen die de rijder van het RACB National Team de gelegenheid gaven het testprogramma van ART Grand Prix af te werken.
Deze week vertoefden de deelnemers aan de GP2 Series in de hitte van Abu Dhabi, om er een driedaagse testsessie af te werken. Achteraf kon Stoffel Vandoorne een positieve balans opstellen.

Het belangrijkste is dat we het volledige programma dat door het team was opgesteld hebben kunnen afwerken”, benadrukte de jonge Belg. “Van alle teams legde ART Grand Prix trouwens het meeste kilometers af. Samen met teammaat totaliseerden we 357 ronden. Zelf zal ik niet van de 190 ronden geweest zijn. Donderdag kon ik zelfs een volledige racesimulatie afwerken. Het verhoogt alleen maar het vertrouwen. Tijdens deze drie dagen kon ik ook eens testen of mijn fysieke conditie in orde is. Na afloop was ik nog steeds in uitstekende vorm, dus dat zit wel goed. Nochtans was het er heel warm. Woensdag klom de thermometer zelfs tot 36 graden!

Ook op technisch vlak is de balans positief: “We hebben niet te allen prijze op een snelle tijd gejaagd”, stelt Sébastien Philippe, team manager van ART Grand Prix. “De omloop van Abu Dhabi is op sommige momenten van de dag sneller dan op andere en we hebben ons niet beziggehouden met het monteren van zachte rubbers om een snel rondje te kunnen draaien. We hebben ons volledig toegelegd op ons ontwikkelingsprogramma en zo kon Stoffel een paar verschillende afstellingen uitproberen.
 
Tijdens deze drie dagen kreeg ik ook de manier waarop de banden functioneren beter onder de knie” besluit Stoffel. “Er is echter nog veel werk en vanaf volgende week, tijdens de tests in Bahrein, zal ik me daar helemaal op kunnen concentreren.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op vrijdag 14 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons