van der Horst

Studenten Group T stellen nieuwe elektrische racewagen voor

June
June
Dinsdag 27 mei stelden de ingenieursstudenten van Formula Group T te Leuven hun derde elektrische racewagen voor, genaamd June en gezien Autosport.be elk jongerenproject dat met de auto of autosport te maken heeft een warm hart toedraagt, gingen wij alvast een kijkje nemen. June is al de derde elektrische wagen die door Formula Group T ontworpen werd en onderscheid zich op verschillende punten van zijn voorgangers. De bolide is een stuk lichter mede door een lichtgewicht carbon monocoque, maakt gebruik van een planetaire tandwieloverbrenging, een innovatief kabelsysteem dat de stuuras vervangt en is ook voor het eerst uitgerust met aerodynamische hulpmiddelen. De groene wagen die slechts 210 kg weegt zou alzo de snelst optrekkende elektrische bolide van België zijn en van 0 naar 100 km/u accelereren in 2,7 seconden.
  • Prospeed Competition
Persvoorstelling June
Persvoorstelling June
De voorstelling van de nieuwe wagen, die plaatsvond bij OPEC Leuven, kon alvast rekenen op een ruime publieke belangstelling. In de namiddag stelde Lieven Scheire samen met de studenten de bolide voor aan de pers, waarna op de avond Wim De Vilder die taak op zich nam bij de algemene voorstelling aan het grote publiek. Tweeëntwintig studenten werkten negen maanden lang aan het ontwerpen en bouwen van June, daarbij geholpen door heel wat Belgische bedrijven.
 
Eve
Eve
Ook de voorganger van June, Eve stond opgesteld voor het OPEC gebouw aan de Vaartkom en al vlug vielen de verschillen tussen beide bolides op. June is een meer geavanceerd design waarbij innoverende technische ontwikkelingen werden toegepast. Zo wordt er niet langer gebruik gemaakt wan een metalen buizen chassis maar van een heus koolstofvezel monocoque. Opvallend is ook het gebruik van twee diffusers achteraan de wagen alsook het ergonomische 3D-geprint stuur. Ook staat June op echte slick banden en niet langer op normale straatrubbers. De wagen zal in de zomer
c2977230453dadc6f583bf4bcd44c0c3291e1330.jpg
deelnemen aan drie wedstrijden van het Formula Student kampioenschap, die plaats zullen vinden op de circuits van Silverstone, Hockenheim en Barcelona. Later op het jaar zal de wagen dan tentoongesteld worden op verscheidene beurzen en evenementen terwijl ondertussen een nieuwe groep studenten het werk zal aanvatten om een opvolger voor June te bouwen.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 29 mei 2014.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons