van der Horst

Sugo: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
“Het scenario dat ik had verwacht”. In Sugo legde Stoffel Vandoorne in de voorlaatste manche van het Super Formula-kampioenschap beslag op de zesde plaats. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de eenzitterij hoopt het Japanse hoofdstuk van zijn carrière over een maand in Suzuka met een schitterend resultaat af te sluiten.
Tussen twee Grand Prix door, waar hij bij McLaren-Honda de rol van reserverijder vervult, vloog Stoffel Vandoorne naar het land van de Rijzende Zon.

Zo zette onze landgenoot na Singapore, en voor Maleisië, zijn koffers neer in Sugo, het decor voor de voorlaatste manche van het Japanse Super Formula-kampioenschap.
“Ik had verwacht dat het niet eenvoudig zou worden en dat bleek ook het geval”, legt onze landgenoot uit. “In Sugo moet je van op de eerste startrijen vertrekken wil je vooraan kunnen finishen. Het is er immers ontzettend moeilijk inhalen. In de kwalificaties zette ik de vijfde tijd neer, wat me na de tijden van de vrije trainingen tevreden stemde. Tijdens die eerste sessies van het weekend hebben we immers een terugkerend probleem: met een wagen met oude banden blijkt het telkens weer heel lastig om een goede tijd neer te zetten. Dat komt de voorbereiding op de race dan ook niet ten goede. Als je dan een vijfde kwalificatietijd kan neerzetten, moet je tevreden zijn.”

In de wedstrijd kon Stoffel aan den lijve ondervinden dan het zo goed als onmogelijk inhalen is. “Ook al omdat ik bij de start een positie verloor”, stelde de Belg. “Gelukkig kon ik enkele ronden later de vijfde plaats heroveren.”

Bij het tanken liep het dan echter minder vlot. “Blijkbaar deden we daar enkele seconden langer over, waardoor ik enkele plaatsen verloor. Ik kwam dus als zesde over de streep. In het kampioenschap sta ik nu ook zesde, ex-aequo met Ishiura. Over een maand in Suzuka wordt de laatste race verreden, en ik ben vast van plan om het seizoen in schoonheid af te sluiten.”

Foto: RACB National Team 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 26 september 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons