van der Horst

Super Formula: Bertrand Baguette vast in het verkeer

Bertrand Baguette - Nakajima Racing
Bertrand Baguette - Nakajima Racing
De tweede manche van het Japanse Super Formula kampioenschap in Okoyama leverde Bertrand Baguette geen onvergetelijke herinneringen op. Van start tot finish zat hij immers vast in het verkeer. De Honda-rijder van Nakajima Racing finishte als elfde, net voor zijn teammaat.
Bertrand Baguette, die een maand geleden in Suzuka bij zijn terugkeer in de eenzitterij indruk maakte met een top-10 finish, wist bij zijn tweede weekend in de Super Formula te bevestigen dat hij over een goed wedstrijdritme beschikt, maar ook dat hij nog wat testwerk mist.
 
Alles werd bepaald in de kwalificaties: “We legden beslag op een 15de startplaats, twee beter dan bij de eerste race, maar toch niet ideaal voor een race op een circuit waar het heel moeilijk inhalen is”, stelt Bertrand. “We hadden heel wat moeilijkheden om onze nieuwe banden ten volle te benutten. Daar moeten we nog aan werken, maar het probleem is dat we voor iedere race slechts over één uur training kunnen beschikken. Veel te weinig om de gewenste vooruitgang te kunnen boeken. We missen dus wel wat testwerk.”
 
Op zondag had de Honda-rijder in de race, die werd gewonnen door Hiroaki Ishiura, weinig gelegenheid om te schitteren of plaatsen te winnen. “Ik had een goede start, waardoor ik op de elfde plaats geraakte”, vertelde Baguette. “Jammer genoeg kwam ik snel in het verkeer vast te zitten. Ik rekende dan op de pitstop om uit die situatie te geraken, maar helaas was onze strategie niet de beste. Bij het uitkomen van de pitlane zat ik immers opnieuw vast. Uiteindelijk moet ik zowat 90% van de race in het spoor van een andere rijder hebben doorgebracht. Ik ging dan ook als elfde over de streep.”
 
Positief punt van het weekend? “Ons wedstrijdritme”, stelt Baguette resoluut. “Uiteraard beantwoordt het resultaat niet aan onze verwachtingen, maar in de race zette onze wagen tijden neer die vergelijkbaar waren met de snelste bolides. We moeten ons dus nog wat meer toeleggen op de kwalificaties, om zo bij de volgende races voorin te geraken. Dat is de enige manier om goede resultaten te boeken. We zullen nog wat tijd nodig hebben, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in de loop van het seizoen die problemen zullen kunnen oplossen.”
 
De volgende afspraak voor Bertrand Baguette in Super Formula volgt op 19 juli in Fuji. Voordien werkt Bertrand op 21 juni de Super GT 500 race in Thailand af.

Honda Motor Europe Ltd



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 24 mei 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons