van der Horst

Suzuka: Review Tom Coronel (+ video)

062b86e08532cd25b73ae9d60690a2cb381becb6.jpg
Het op één na laatste FIA-WTCC raceweekend werd verreden op het 5.807 meter lange Grand Prix circuit van Suzuka. Tom Coronel begon deze race als achtste en maakte één plaats goed. De focus van de ROAL Motorsport-coureur lag echter op de tweede race, waarin hij vanaf de derde positie startte.

a6fd03e5e159cda45e034c1877e6152fe3aa834d.jpg
Maar in de hectiek van de eerste meters verloor hij die waardevolle plek aan Norbert Michelisz. De Nederlandse Chevrolet Cruze-rijder kende vervolgens een mooie strijd met de direct achter hem rijdende Citroën fabrieksrijders. Tom Coronel benutte de kennis van deze baan in zijn tweede thuisland ten volle en wist op die manier zijn vierde positie veilig te stellen, daarmee weer kostbare punten aan zijn WK-totaal toevoegend. In die tussenstand bezet hij nu de zevende plaats met een totaal van 148 punten.

Na afloop verklaarde Tom Coronel: "Natuurlijk ging ik voor een podium, maar dat zat er net niet in. Het ging goed, maar niet goed genoeg om in de Top 3 te eindigen. Ik ben dan ook dik tevreden met de nu gescoorde WK-punten. Gezien  mijn verleden hier en de vele fans had ik graag weer een keer op het podium gestaan, maar helaas zat dat er echt niet in."

"Bij de start van de eerste race kwam ik goed weg, maar niet super. Dan mis je gelijk de aansluiting met de kopgroep en rijd je in een soort niemandsland. Door het uitvallen van Yvan Muller schoof ik nog een plek op, maar daar bleef het bij. Uiteraard ben je dan ook al met de tweede race bezig. Tussen de races was er maar weinig reparatietijd en schade voorkomen is dus het belangrijkste."

"Voor die tweede race heb ik de auto iets gewijzigd en nieuwe voorbanden gemonteerd. Ik stond op de tweede rij naast de Honda van Michelisz, maar die had een rocketstart en pikte mijn derde plaats. Daarbij had ik al snel last van onderstuur en wilde ik mijn banden niet gelijk helemaal oproken. Dus net als in de eerste race slim rijden, hopen op foutjes van anderen en kijken waar mogelijkheden lagen. Het was zeker geen saaie race. Toen ik drie Citroëns steeds dichterbij zag komen, wist ik één ding zeker: ik laat ze er niet voorbij! Dat werd een leuk gevecht en het mooiste is dat ik ze vóór kon blijven. Jammer dat er net geen beker in zat, maar zoals gezegd, ik ben superblij met de gescoorde WK-punten."

Foto's: Coronel Press
 




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Championship op maandag 27 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons