van der Horst

Suzuka: Denis Dupont: “Hoop bij de beste Audi’s te zijn"

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Het Aziatische luik van het FIA WTCR-kampioenschap gaat verder. Deze keer probeert Denis Dupont op het legendarische circuit van Suzuka een schitterend resultaat te halen. De vertegenwoordiger van het RACB National Team is er zich van bewust dat zoiets dit weekend, nog meer dan anders, niet makkelijk wordt.
Na twee meetings in China en voor de laatste confrontatie in Macao slaat het wereldkampioenschap voor toerwagens dit weekend zijn tenten op in Suzuka.

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
“Iedereen spreekt me over deze omloop aan”, stelt Denis Dupont enthousiast. “Zoals alle liefhebbers heb ik op televisie ook al heel wat wedstrijden die daar werden verreden bekeken. Men zegt wel eens dat dit één van de mooiste circuits ter wereld is. Dat kan ik me wel voorstellen. Door de 5,807 km van het circuit op de simulator af te werken heb ik me al een beeld van de omloop kunnen vormen. Ik kan bevestigen dat we met heel wat snelle bochten zullen te maken krijgen, waarvan er veel niet voluit kunnen worden genomen. Het is trouwens een “old school” circuit, met weinig uitloopstroken. Ik weet dat het weer ons in deze periode van het jaar ook serieus parten kan spelen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een pittige meeting van te maken.”

Onze landgenoot bleek bij de twee vorige meetings in China heel goed voor de dag te komen. Denkt hij in Japan een vergelijkbare prestatie te kunnen neerzetten.

“In principe zou de omloop van Suzuka de Audi RS3 LMS moeten liggen” analyseert de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Maar het gewicht zal een belangrijke rol spelen. Voor Suzuka krijgen alle Audi’s 60 kg. ballast mee, zodat de RS 3 LMS de zwaarste auto’s op de startgrid worden. Het niveau van dit kampioenschap is zo groot, dat het niet echt realistisch is om te denken dat we in normale omstandigheden met de concurrentie kunnen wedijveren. Dat zal uiteraard niet verhinderen dat ik het beste van mezelf zal geven. En ik heb een heel precies doel voor ogen: ik wil bij de beste van de Audi-rijders zijn!"

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op woensdag 24 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons