van der Horst

TCR Benelux presentatie op 28 juni op Circuit Park Zandvoort

TCR International Series
TCR International Series
Voor hen die getuige waren van de boeiende vijfde ronde van de TCR International Series, kan de TCR Benelux niet snel genoeg beginnen! Op de “temple of speed” in het Italiaanse Monza kregen we nu al het bewijs dat de TCR-auto’s zodanig gelijkwaardig zijn dat er ronde na ronde zeer close wordt gestreden tussen SEAT, Honda, Opel en Ford.
Marcello Lotti
Marcello Lotti
Het beeld van vier auto’s die, zij aan zij, afstormen op de chicane en strijden om de leiding, is veelbetekend voor de herintroductie van échte toerwagensprints!
Na de digitale lancering van de TCR Benelux op 21 april, stromen de vragen binnen van zowel Belgische, Nederlandse als Luxemburgse rijders en teams die interesse tonen voor dit geheel nieuwe concept. Zoals geweten wijkt TCR Benelux op sportief vlak af van de in de TCR International Series geldende regels en voorziet men een Long Race gekoppeld aan vier sprints van steeds twintig minuten, die bovendien kunnen verreden worden door één of twee rijders.

Marcello Lotti: “Aangenaam verrast door het concept van de TCR Benelux”

Ik was uitermate aangenaam verrast door het concept van de TCR Benelux,” stelt Marcello Lotti, de grote baas van WSC en drijvende kracht achter de TCR. “Het is een goede zet om het potentiël te versterken door een samenwerking op te zetten tussen België, Nederland en Luxemburg. Ook de keuze van het formaat van de meetings zorgt voor vernieuwing en dat gegeven sterkt mijn overtuiging dat promotor Kronos Events borg zal staan voor een mooi kampioenschap.”
De eerste meeting van TCR Benelux staat gepland voor eind april 2016 en om rijders en teams de kans te geven nader kennis te maken met de TCR-auto organiseert Kronos Events op 25 oktober de TCR Benelux Kick Off.

Precies daarom waren wij aanwezig in Monza om de nodige contacten te leggen met teams die auto’s in de aanbieding hebben voor de TCR-aftrap op het circuit van Mettet,” stelt Koen Wijckmans, coördinator van TCR Benelux. “Het is geen geheim dat er op dit ogenblik een gebrek is aan beschikbare auto’s. Automerken zitten nog in het proces dat nodig is om de juiste betrokkenheid en levering van nieuwe auto’s te garanderen. Het werkbezoek in Italië liet ons toe informatie uit te wisselen en niet op zijn minst sommige vertegenwoordigers van de diverse merken te ontmoeten. Ja, de TCR Benelux staat goed in de stijgers!”

Om het accent te leggen op de samenwerking tussen RACB, KNAF en ACL, - en nog meer ruchtbaarheid te geven aan TCR Benelux in Nederland – maakt een perspresentatie van TCR Benelux integraal deel uit van de Italia a Zandvoort die plaatsvindt op 28 juni op Circuit Park Zandvoort.
Claire Dubbelman, coördinator TCR Benelux voor Nederland:“We weten dat Max Verstappen het hoogtepunt zal zijn van de Italia A Zandvoort dag in Zandvoort. In samenwerking met de KNAF hopen we gebruik te maken van deze gelegenheid om de verzamelde pers te informeren over het vernieuwende concept van TCR Benelux. Bovendien zullen we dan ook in de gelegenheid zijn geinteresseerde teams en rijders met het team van Kronos Events te woord te staan.”

Foto's: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 29 mei 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons