van der Horst

TCR-promotoren blazen verzamelen in Barcelona

Voorstelling TCR Series
Voorstelling TCR Series
Het TCR BeNeLux Touring Car Championship mag dan pas in 2016 van start gaan, als promotor en organisator van de nieuwe serie die een haalbaar prijskaartje en een democratische running cost in het vooruitzicht stelt, waren Kronos Events en de RACB met Marc van Dalen en Xavier Schene de voorbije twee dagen present in Barcelona waar TCR-CEO Marcello Lotti alle geïnteresseerden bijeen had geroepen om een gemeenschappelijke strategie uit te werken.
Twaalf landen tekenden voor de meeting present met naast de BeNeLux-promotor ook vertegenwoordigers van China, de Dominicaanse Republiek, Italië, Portugal, Rusland, Zuid-Afrika, Spanje, Thailand, de USA en Venezuela. Elk van hen toonde zich bereid samen te werken om tot een gelijknamige toerwagenklasse te komen die wereldwijd aan het zelfde technische reglement zou beantwoorden. Een betrachting die de interesse van constructeurs of importeurs moet losweken en voor de deelnemende teams een internationale, kostendrukkende markt zou creëren.

Op sportief vlak zou het de organisatoren van de nationale kampioenschappen wel vrij staan een eigen specifiek raceformat uit te werken. In de marge werd ook het plan goedgekeurd om tegen 2016 een overkoepelende Centraal-Amerikaanse serie in het leven te roepen met wedstrijden in  Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Guatemala, Mexico, USA en Venezuela.

Foto: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 29 januari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons