van der Horst

Terugkeer Renault eindelijk officieel

Jolyon Palmer - Lotus
Jolyon Palmer - Lotus
Het was al lang geen geheim meer dat Renault op het punt stond om zijn terugkeer als team te maken in de Formule 1 en dat via een overname van het Lotus F1 Team, maar een officiële bevestiging liet op zich wachten. Nu donderdag werden uiteindelijk de handtekeningen onder het overnamecontract gezet en kon Carlos Ghosn, de CEO van Renault, in de avond de terugkeer van het merk Renault in het F1 peloton bevestigen.
  • Hamofa Performance
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Renault won als motorleverancier tussen 2010 en 2013 vier titels met Red Bull Racing, maar de Frans constructeur had het moeilijk met de overstap naar de hybride-motor en de resultaten bleven uit. Ook de betrouwbaarheid van de motoren liet geregeld te wensen over en de relatie tussen Red Bull Racing en Renault verzuurde dan ook snel tot een verdere samenwerking onmogelijk leek.


“Renault had twee opties voor volgend jaar, ofwel terugkeren als team ofwel zich terugtrekken uit de Formule 1”, aldus Carlos Gohn, "Na een zorgvuldige analyse heb ik de beslissing genomen om Renault een plaats te geven in de Formule 1 en dat vanaf 2016 al. Ik kijk deze nieuwe uitdaging met vertrouwen tegemoet, onze ambitie is om te winnen, maar dat zal normaliter wel enige tijd vragen.” Er zijn nog geen details bekend over wie het team zal leiden of welke sponsors voor financiële ondersteuning zorgen. Lotus tekende eerder dit jaar wel al Pastor Maldonado en Jolyon Palmer als rijders en zij maken mee de overstap naar het Renault team.

Foto's: Lotus F1 Team & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 3 december 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons