van der Horst

Testwagen opent nieuwe perspectieven voor Polestar Cyan Racing

Polestar Cyan Racing Volvo S60 TC1
Polestar Cyan Racing Volvo S60 TC1
Polestar Cyan Racing nam recent een eerste nieuwe Volvo S60 Polestar TC1-testwagen in gebruik, een voor het team belangrijke stap voorwaarts met het oog op het WTCC-ontwikkelingsprogramma voor 2017 en later. Daar waar het het team tot dusver niet mogelijk was in de loop van het seizoen testwerk te verrichten, brengt de komst van de testbolide hierin voortaan verandering.
Polestar Cyan Racing ging vorige week in Mantorp Park al meteen aan de slag met rijders Robert Dahlgren en Thed Björk en verscheidene andere tests staan inmiddels reeds geprogrammeerd, los van het raceweekendschema.
Polestar ziet dit eerste WTCC-seizoen vanzelfsprekend als een leerjaar, maar wil volgend jaar races winnen en in het derde seizoen voor de titel gaan.

Polestar Cyan Racing komt dit weekend op de Twin Ring Motegi in Japan aan de start met  Argentijn Néstor Girolami en Thed Björk. Girolami maakt kans op een zitje voor het seizoen 2017 waarin het Zweedse team met drie fabriekswagens uitpakt, naast mogelijk verscheidene privé gerunde wagens.

Foto: Polestar Cyan Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 30 augustus 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons