van der Horst

Rally Zweden: Thierry Neuville voert de forcing

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft op een dominante manier de leiding genomen in de Rally van Zweden, de tweede manche van het WRC. In zijn Hyundai i20 WRC nam hij de leiding over van Jari-Matti Latvala die vrijdagochtend nog even tegenspartelde in zijn Toyota Yaris WRC.
Neuville scoorde een fantastische drie op vier deze middag met vooral een schitterende tijd op Svullrya 2, waar hij iedereen murw sloeg. Tot dan klampte de Fin Latvala aan, maar daarna moest hij de rol lossen. Latvala volgt inmiddels op 28'1 seconden van Neuville.

In de achtergrond speelt er zich een mooi schouwspel af voor de laatste plaats op het podium. Ott Tänak wint voorlopig het pleit en is derde. In zijn Ford Fiesta WRC volgt hij op 49'7 seconden van de leider. De Est was de enige die een besttijd kon afsnoepen van de Belg.

Kris Meeke is op regelmaat vierde in zijn Citroën C3 WRC, op 51'8 seconden. Wereldkampioen Sebastien Ogier is in zijn Fiesta voorlopig vijfde op 55'7 seconden. De Fransman was wel de beste in het geklaag om zijn startpositie.

In WRC2 gaat Pontus Tidemand voorop in zijn Skoda Fabia R5, voor Teemu Suninen in de officiële Ford Fiesta R5.

De rally eindigt zondag. Zaterdag moeten er zeven proeven afgewerkt, op zondag nog drie, waaronder de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons