van der Horst

Tiago Monteiro vervoegt WestCoast Racing voor TCR-finale in Macau

Tiago Monteiro - Honda Racing
Tiago Monteiro - Honda Racing
Binnen precies twintig dagen wordt in de straten van Macau de finale van de TCR International Series verreden. Vandaag raakte bekend dat het Zweedse WestCoast Racing hiervoor Tiago Monteiro ter versterking heeft aangetrokken. De Portugees zal er aan het stuur van een derde Honda Civic TCR vaste rijders Gianni Morbidelli en Mikhail Grachev flankeren. De Italiaan en de Rus zijn weliswaar uitgeteld voor de rijderstitel, maar Monteiro kon wel eens een storende factor zijn in de titelstrijd tussen de vier nog resterende titelkandidaten, met name James Nash, Stefano Comini, Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay.
“Macau was altijd al een van mijn favoriete plekjes en zowel in F3 als in het toerwagenkampioenschap heb ik er steeds graag geracet", aldus Monteiro in een reactie. "Ik heb er overigens nog iets recht te zetten nadat ik er bij mijn laatste deelname met nog amper drie bochten te gaan de zege uit handen moest geven wegens mechanische pech. Reken maar dat ik zin op weerwraak!"

Monteiro is sinds jaar en dag actief in het WTCC, maar proefde via zijn Honda JAS-connecties reeds eerder dit seizoen in Spa en Zandvoort van het TCR Benelux-kampioenschap, waarbij hij de Boutsen Ginion Honda Civic TCR tweemaal naar de zege loodste.
"De Civic laat zich makkelijk rijden en is bovendien erg competitief, het is dus best wel leuk dat ik voor Macau werd uitgenodigd. Al wordt het een harde noot om kraken: het niveau in de internationale serie is erg hoog en de concurrenten kennen hun onderscheiden montuur inmiddels door en door", aldus Monteiro die zich naar eigen zeggen niet in het titeldebat wil mengen...

Foto: Honda



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 1 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons