van der Horst

Estering: Timerzyanov op een zucht van tweede Europese titel op rij

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
De Rus Timur Timerzyanov zit tijdens de laatste wedstrijd van het eerste seizoen van het nieuwbakken RallycrossEX op schema voor een nieuwe Europese titel. Deze laatste race van het seizoen wordt verreden in het Duitse Buxtehude. De 26-jarige Rus die met een Citroën DS3 rijdt van het Zweedse Hansen Motorsport moet nog acht punten scoren om zijn tweede titel binnen te halen. Timur heeft een voorsprong van 20 punten op de Fransman Jeanney en 23 op zijn teammaat Timmy Hansen. Er zijn dit weekend nog 28 punten te verdelen.
Concreet komt dit overeen met een plaats binnen de top 8 na de vier kwalificaties. Vandaag realiseerde de regerende kampioen een tweede en een vierde chrono, telkens nadat de Noorse sterrijder Petter Solberg de snelste chrono op de tabellen zette. Dat brengt de Rus op een voorlopige tweede plaats, terwijl Hansen en Jeanney respectievelijk een zesde en twaalfde plaats innemen op de voorlopige ranking. Die acht punten die Timerzyanov nog nodig heeft is wel onder voorwaarde dat Jeanney met de volle puntenpot gaat lopen en dat zit er voor dit weekend niet meer in. Dus de kans dat hij de titel nog ontloopt is quasi nihil.

Foto: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 22 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estering.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons