van der Horst

Tom Boonen aan de start van Rally van Haspengouw

Lancia Delta Integrale GpA
Lancia Delta Integrale GpA
Na z’n eerste kennismaking met de rallysport in de Legend Boucles @ Bastogne gaf Tom Boonen al aan dat “Dit het mooiste was dat ik al ooit in de autosport gedaan had”. De voormalige wielerkampioen heeft duidelijk de smaak te pakken want vanmiddag maakte de BRC Promotor bekend dat Tom Boonen aan de start zal komen in de openingsmanche van het Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw in en rond St-Truiden.
In de Legends zijn we in de voorlaatste proef tot tweemaal naast de baan gesukkeld en na afloop ben ik in de modder onder de auto gekropen om een stuk prikkeldraad af te knippen en mee te nemen als souvenir”, lacht de wereldkampioen anno 2005, “toen wist ik het al. Goh, dit is zo plezant, dat wil ik nog doen”.
 
Met de steun van NAPA Automotive Parts gingen Tom en bijrijder Erwin Mombaerts de voorbije dagen op zoek naar een geschikt strijdros. “We hebben even een moderne auto overwogen, maar prijzen van allrisk verzekering en ook de banden deden ons toch effe schrikken”.
 
Na wat wikken en wegen viel de keuze op een Lancia Delta Integrale GpA van 1987 van het Nederlandse MCC Rally uit Veghel, een team met al 25 jaar ervaring in de restauratie en ontwikkeling van deze iconische Italiaanse schoonheden.
 
Lancia Delta Integrale GpA
Lancia Delta Integrale GpA
“Vorig jaar finishte Kevin Abbring met deze auto 5de algemeen in de Hellendoornrally”, aldus Erwin Mombaerts, “Zo’n vaart zal het voor ons niet lopen in de Haspengouw. Onze ambitie is om de auto heelhuids aan de finish te brengen, zoveel mogelijk kilometers te rijden en ervaring op te doen en ons vooral amuseren. Iedereen weet dat de Haspengouw omwille van z’n typische karakter een zeer moeilijke rally is. Kwestie van ons niet te laten vangen aan één van de vele valstrikken.“
 
De Rally van Haspengouw gaat door op zaterdag 25 februari. Rally HQ is Drone Port op het voormalige militaire vliegveld van Brustem St-Truiden. Op het menu staan 3 ronden van 4 klassementsproeven (Walshoutem, Gingelom, Boekhout & Gelmen) over een totale afstand van 137km tegen de chrono.

Foto's: Erwin Mombaerts

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 15 februari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons