van der Horst

Tom Chilton aan de bak bij Sebastien Loeb Racing

Tom Chilton zoekt nieuwe horizonten op
Tom Chilton zoekt nieuwe horizonten op
De nog vrije zitjes in het WTCC raken stilaan ingevuld. Wat binnenskamers al langer was geweten, werd vandaag door het Sebastien Loeb Racing geofficialiseerd: naast Mehdi Bennani en Grégoire Demoustier zal ook Tom Chilton in 2016 de kleuren van het team van negenvoudig rallywereldkampioen Loeb verdedigen. Chilton die reeds aan zijn vijfde WTCC-seizoen toe is, legt de lat hoog en mikt op de algemene top drie en de WTCC Trophy voorbehouden aan non-fabrieksrijders.
Tom Chilton mikt met SLR op WTCC Independent Trophy
Tom Chilton mikt met SLR op WTCC Independent Trophy
Het wordt een fantastisch seizoen in één van de beste auto's. Hoewel het team nog niet lang in WTCC actief is boekte het al heel wat resultaten.  De Citroën C-Elysée heeft bewezen een racewinnaar te zijn en gecombineerd met een professioneel gerund team als SLR kan dit voor mij enkel een stap voorwaarts beteken. Ik mik op een plaatsje in de top drie en ga voor de WTCC  rijders- en team-Trophy. De voorbije jaren heb ik veel opgestoken en zulks kan voor zowel  team als teamgenoten alleen maar positief zijn" aldus Chilton die er volgende maand dertig wordt.

Tom Chilton is de broer van oud-F1-rijder Max Chilton. Hij debuteerde anno 2012 in het WTCC met een Ford Focus gerund door Arena Motorsport, een opzet dat evenwel weinig succes kende en met een 22ste stek werd afgesloten. In 2013 verging het hem beduidend beter toen hij naast wereldkampioen Yvan Muller voor het Britse RML ging rijden, dat had het voorheen als officieel Chevrolet-team driemaal op rij tot kampioen geschopt. In Sonoma liet hij een eerste WTCC-zege optekenen en na een tweede overwinning in China sloot hij het seizoen af op een vijfde plaats.

In 2014 en 2015 reed hij net als teamgenoot Tom Coronel voor rekening van het Italiaanse ROAL Motorsport dat telkens twee RML Chevrolet Cruze's TC1 inzette. Via een derde WTCC-zege in China en een tweede stek in Japan eindigde hij in 2014 als achtste. Afgelopen jaar bleek de Chevrolet Cruze TC1 geen partij meer voor de  fabrieksteams van Citroën, Honda en zelfs Lada, wat zich vertaalde in een elfde stek in de eindstand, met een derde plaats op de Hungaroring als beste resultaat. Een eind ver in het seizoen was reeds duidelijk dat Chilton voor 2016 naar een competitiever bolide uitkeek, een queeste die vandaag dus uitmondt in een Citroën Elysée-zitje, weze het in het satellietteam van Sebastien Loeb.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 4 februari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons