van der Horst

Tom Chilton verlengt samenwerking met ROAL Motorsport

Tom Chilton - ROAL Motorsport
Tom Chilton - ROAL Motorsport
Met nog slechts 34 dagen te gaan tot de start van het nieuwe seizoen in Argentinië dienen nog behoorlijk wat WTCC-zitjes te worden ingevuld. ROAL Motorsport deed vandaag alvast zijn duit in het zakje met de melding dat Tom Chilton de samenwerking met het Italiaanse team met een jaar verlengt. Chilton kan begin februari al meteen aan de slag wanneer het team van Roberto Ravaglia gaat testen in het Spaanse Valencia.

ROAL Motorsport
ROAL Motorsport
Chilton (30) eindigde vorig seizoen als achtste, net achter teamgenoot Tom Coronel, en sprokkelde in totaal 150 punten. Aan het stuur van een RML Chevrolet Cruze TC1 wist de broer van F1-rijder Max in Beijing één race te winnen en eindigde hij tweede in Suzuka. Samen met teamgenoot Tom Coronel hielp hij ROAL Motorsport aan de Yokohama Teams' Trophy.

Tom Chilton - ROAL Motorsport
Tom Chilton - ROAL Motorsport
Chilton stelde erg blij te zijn opnieuw met ROAL Motorsport in zee te kunnen gaan. "Ik vond vorig jaar snel mijn draai in het team en wist enkele prima resultaten te boeken die het team bovendien de  Yokohama Trophy opleverden. Ik heb deze winter hard gewerkt aan mijn fysieke conditie en kijk er met enig ongeduld naar uit om opnieuw aan de slag te gaan."

Voor de naam van de tweede rijder wordt het wellicht wachten tot half februari. ROAL Motorsport gaat inmiddels reeds op 1 en 2 februari e.k. testen in Valencia en verhuist dan van 5 tot 6 februari naar Barcelona. Algemeen wordt verwacht dat ook Tom Coronel bij ROAL Motorsport zal bijtekenen.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 30 januari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons