van der Horst

Tom Chilton verlengt samenwerking met Sébastien Loeb Racing

Tom Chilton
Tom Chilton
Nadat hij eerder reeds bekend maakte in 2017 opnieuw in het BTCC te gaan racen, bevestigde Tom Chilton zonet ook zijn deelname aan het WTCC. Chilton zet zoals verwacht zijn samenwerking met het Franse Sebastien Loeb Racing verder. Deze leverde de inmiddels 31-jarige Brit een tweede plaats in de WTCC Trophy op, naast een achtste stek in het algemeen klassement. Na het vertrek van de officiële Citroën Racing-rijders José Maria Lopez en Yvan Muller stevenen we in 2017 af op een zeer open titelstrijd waarbij Chilton zeker tot de toppers moet worden gerekend.
 
Tom Chilton - Sébastien Loeb Racing Citroën C-Elysée
Tom Chilton - Sébastien Loeb Racing Citroën C-Elysée
Ook WTCC Promotor François Ribeiro is die mening toegedaan: "Tom maakt integraal deel uit van het WTCC. Het is een harde werker die elk seizoen vooruitgang wist te boeken. Gezien zijn ervaring en snelheid betwijfel ik dat hij dit seizoen enkel op winst in de WTCC Trophy mikt. In 2017 mogen wel tien rijders in staat worden geacht om voor de algemene titel te gaan, vrij uniek voor een FIA-wereldkampioenschap. Het wordt dus knokken maar Tom racet in een goed team, heeft inmiddels reeds een jaar ervaring met de Citroën C-Elysée TC1 en ook aan 'mileage' zal het hem dit jaar zeker niet ontbreken".

Tom Chilton - SLR Citroën C-Elysée
Tom Chilton - SLR Citroën C-Elysée
 “Het wordt inderdaad een bijzonder druk seizoen maar ik ben ernorm fier en opgetogen andermaal met het Sébastien Loeb Racing Team in zee te gaan. Afgelopen seizoen leverde enkele hoogtepunten op en daar wil ik dit jaar een vervolg aan breien door beter te doen dan mijn tweede stek in de WTCC Trophy (gewonnen door Mehdi Bennani - nvdr)" aldus Chilton.


Tom Chilton vierde in 2016 zijn 100ste WTCC-deelname
Tom Chilton vierde in 2016 zijn 100ste WTCC-deelname
Chilton debuteerde in 2012 in het WTCC met de Arena Motorsport Ford Focus om het jaar daarop over te stappen naar RML waar hij met de Chevrolet Cruze vijfde eindigde. In 2014 en 2015 vervoegde hij Tom Coronel bij ROAL Motorsport en eindigde toen achtste en elfde. Vorig jaar stapte hij over naar Sébastien Loeb Racing waar de broer van oud-F1-rijder Max Chilton Mehdi Bennani en Grégoire Demoustier als teammaats naast zich kreeg. Tom Chilton puurde tot dusver vier zeges uit 117 WTCC-deelnames, scoorde twee poles en liet vier snelste ronden optekenen.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 6 januari 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons