van der Horst

Tom Chilton wel, Tom Coronel niet naar Valencia-test

Tom Coronel
Tom Coronel
Terwijl constructeurs Citroën, Honda en in mindere mate ook Lada dezer dagen geregeld in beeld komen, blijft het wachten op het ogenblik waarop de eerste RML Cruze zijn opwachting maakt. In de ateliers van Ray Mallock wordt onder supervisie van projectleider Ron Hartvelt met man en macht verder gewerkt aan de zes Cruze's die RML voor zijn klanten bouwt. 'First come, first serve' is de richtlijn bij de aflevering en dus lijkt het logisch dat Tom Chilton zijn Chevrolet Cruze by RML als eerste geleverd krijgt. De Shake down vindt vandaag plaats, al dan niet toevallig op Chilton's verjaardag.

De broer van F1-rijder Max Chilton wordt er vandaag 29 en paste gisteren bij RML zijn zitje met het oog op de roll out vandaag op een niet nader bepaalde plaats. Verwacht wordt dan ook dat de Brit die dit jaar voor ROAL Motorsport gaat rijden volgende week present tekent in Valencia voor de vierdaagse test aldaar. Ook Hugo Valente kondigde recent aan in Spanje van de partij te zullen zijn, de jonge Fransman rijdt dit jaar voor rekening van Campos Racing dat ook een wagen voor Dusan Borkovic inzet. Wellicht zal ook de Serviër in Valencia zijn eerste meters kunnen rijden.

Zulks is geenszins het geval voor Tom Coronel die als vierde in de rij voor het RML-opzet opteerde. In tegenstelling tot Tom Chilton,diens nieuwe teamgenoot bij ROAL Motorsport, zal Coronel's Chevrolet Cruze niet tijdig zijn afgewerkt om nog aan de collectieve WTCC-test te kunnen deelnemen. Major Tom legt momenteel de laatste hand aan de livrei van de wagen en kijkt tegen een erg drukke laatste week van de maand aan met onder meer de roll out en de bestickering van zijn nieuwe wapen.

Dit zal hij overigens pas in Marrakech zelf voor het eerst aan de tand kunnen voelen want gelegenheid om vooraf nog even op Europese bodem te testen is er helaas niet meer. De races op de verraderlijke Marokkaanse stratenomloop worden voor de ook in België populaire Nederlander dus niet meer dan een test op ware grootte. Overigens lijkt het weinig waarschijnlijk dat de beide, zeer recent door Münnich Motorsport aangeschafte RML-Cruze's de verre verplaatsing naar Marokko zullen maken. Indien bevestigd, tellen we voor de WTCC- seizoensopener in Marokko met vier (?) Honda Civic, drie Citroën C-Elysée, drie Lada Granta en vier Cruze's by RML in totaal wellicht veertien TC1's op de startgrid.

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 15 maart 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons