van der Horst

Tom Coronel doet er een jaartje met de ROAL Motorsport Chevrolet Cruze TC1 bij (+video) UPDATE

Tom Coronel
Tom Coronel
In een origineel persbericht en onder het motto 'never change a winning team' meldt Tom Coronel dat hij zijn WTCC-avonturen ook in 2017 verder zet aan het stuur van de hem vertrouwde RML Chevrolet Cruze TC1, gerund door ROAL Motorsport.
 
Tom Coronel
Tom Coronel
Traditiegetrouw is Coronel één van de laatsten om zijn plannen voor het nieuwe WTCC-seizoen te ontvouwen. Al heeft de olijke Hollander uit Naarden voor zijn inmiddels dertiende WTCC-seizoen helemaal ... niks nieuws te vertellen. 'Same, same, same', alles blijft zowat bij het oude.


Tom Coronel
Tom Coronel
Voor het zevende jaar op rij gaat onze Noorderbuur in zee met het Italiaanse ROAL Motorsport van Roberto Ravaglia en Aldo Preo. Major Tom komt aan de start met het zelfde Cruze-chassis waarmee hij vorig seizoen dankzij twee klinkende overwinningen in Marrakech en Vila Real sterk voor de dag kwam, er rekening mee houdende dat de inmiddels ietwat aftandse Cruze het steevast moet afleggen tegenover het Citroën-, Honda- en dit jaar ongetwijfeld ook Volvo-geweld. Coronel is tot dusver ook de enige rijder die zich dit jaar met een Cruze in het strijdgewoel waagt. En ja, zelfs zijn startnummer 9 blijft anno 2017 ongewijzigd.

Kostenbesparend is ook de ongewijzigde livrei van diens bolide. Die oogt nog steeds knalgeel, de kleuren van partner DHL die, net als de overige sponsors van de man, weer voor een jaartje bijtekende.

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Titelambities koestert de televisie-, verzekeringen-, koffieapparaten- en nog zo veel meer slijtende businessman al een tijdje niet meer. Zich met de beperkte middelen waarover hij beschikt in de kijker rijden, daar is het de mediagenieke, social media-gekke en niet zelden grappige TV-commentator om te doen. En of de WTCC-nestor daar in slaagt!

"Technisch zal er niet veel aan de auto veranderen, maar we weten allemaal dat de kampioenen uit de vorige jaren er dit jaar niet meer als fabrieksteam bij zullen zijn. Dat maakt het kampioenschap absoluut anders. Spannender? Ik denk van wel en daarom hoop ik op een verdere verbetering van mijn resultaten in 2016. Sowieso zal de puntentelling dit jaar anders zijn. Wat blijft is de tekst ‘Eat my Dust’ op de achterbumper en laten we hopen dat veel concurrenten dat in 2017 zullen zien.” aldus Coronel die volgende week tijdens de officiële WTCC-test in Monza wel degelijk van de partij zal zijn.

Tom Coronel met ROAL-baas Aldo Preo
Tom Coronel met ROAL-baas Aldo Preo
“Ik hoop tijdens de testdagen de auto helemaal naar mijn zin te maken voor het eerste raceweekend op  8 en 9 april in Marokko. Een stratencircuit waar ik het in principe altijd prima naar mijn zin heb. Ervaring leert, dat het er ook goed mis kan gaan. We gaan echter voor een vervolg op de overwinning van vorig jaar. Wanneer we dat dan ook in Portugal op het Vila Real stratencircuit doen, staan we qua overwinningen gelijk aan vorig jaar. Een tweede plaats in Argentinië lijkt mij ook prima en een race waar ik absoluut naar uitkijk is die op de Nordschleife van de Nürburgring. Een circuit waar ik het altijd prima naar mijn zin heb en dit jaar waarschijnlijk wel vaker zal rijden. Het zal verder niemand verbazen dat ik de terugkeer van Macau toejuich. Ook een stratencircuit en een baan waar ik in mijn lange raceleven al vaker met succes heb gereden. Ik kan niet wachten.”

Foto's: Hans van Onsem, Coronel Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 9 maart 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons