van der Horst

Tom Coronel presenteert livery WTCC-Cruze (+ Foto's)

ROAL Motorsport - Chevrolet Cruze
ROAL Motorsport - Chevrolet Cruze
Tom Coronel heeft vandaag de kleurenstelling van de Chevrolet Cruze die hij dit jaar in het FIA WTCC zal besturen voorgesteld. De bolide is getooid in de vertrouwde donkerblauwe en rode tinten met op de flanken prominent sponsor McGregor. Het zal evenwel nog enige tijd duren alvorens de sympathieke Nederlander achter het stuur van de bolide kan plaatsnemen, want Coronel moet passen voor de FIA WTCC testen deze week in Valencia gezien zijn nagelnieuwe Cruze nog niet is opgeleverd door RML.
"Begin april zal ik er als onderdeel van een korte shakedown op het circuit van Adria de eerste meters mee maken, alvorens de auto wordt ingepakt en op transport naar Marokko gaat, waar op 13 april de eerste WTCC-races van het seizoen 2014 gepland staan. Een strakke planning, maar het is niet anders. Ik ben al hartstikke tevreden dat ik dit jaar in ieder geval aan de start van het WTCC sta, opnieuw met Roal Motorsport en mét de kampioensauto van de afgelopen jaren op basis van de nieuwe TC1 specificaties. Met ondermeer een motorvermogen van 380 pk (+80 pk), nieuwe technologie, dikkere looks en meer aerodynamica", aldus Coronel.

Hoewel Coronel deze week niet in Valencia aanwezig kan zijn, is stilzitten er absoluut niet bij. Komend weekend verschijnt onze Noorderbuur namelijk aan de start van het Taiwanese Super 2000-kampioenschap waar hij een BMW E90 320si van Extend Racing zal bemannen in de Option Cup. Een prima gelegenheid om in aanloop naar de start van het WTCC-seizoen alvast het toerwagengevoel terug te krijgen.



Foto's: Tom Coronel press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Touring Car Championship op woensdag 19 maart 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons