van der Horst

Trekt ook Mini naar het WK Rallycross?

JRM Mini RX
JRM Mini RX
Zien we Mini terug in de rallycross komend seizoen? De kans zit er dik in, want JRM, onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nissan GT-R GT3-wagen, heeft zopas een aantal Mini RX-wagens gekocht bij Prodrive. JRM wil op die manier de ervaring die het heeft met het bouwen van de Subaru WRX STI R4's aanwenden en lijkt het in de stelling staande Mini-programma groots op te vatten.
  • St. Paul
Jullien-Helson - MINI WRC
Jullien-Helson - MINI WRC
Naast de aankoop van een niet nader bepaald aantal wagens, heeft JRM ook de hand kunnen leggen op zowel een groot aantal reserveonderdelen alsook de intellectuele eigendomsrechten van de Mini RX. De Mini RX is overigens gebaseerd op de Mini uit het WK Rally, maar met een aangepaste motor en nieuw bodywerk. Ook langs menselijke kant beschikken de troepen van James Rumsey naar eigen zeggen over een pak ervaring, met personeel dat betrokken was bij het team dat in 2011 verantwoordelijk was voor de opbouw van de Mini's in het WK Rally.

"De wagen won bij zijn debuut bij de X Games met Liam Doran en we weten dat het chassis en de rijeigenschappen enorm indrukwekkend zijn. We zijn blij dat we zulk fantastisch pakket naar JRM hebben kunnen brengen en we werken hard om alles klaar te stomen voor het seizoen 2015", aldus JRM-baas James Rumsey.

Foto's: JRM & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 29 december 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons