van der Horst

Trimard Classic: Voorbeschouwing van de organisatoren

De 5de editie van de Trimard Classic is een VAS-Marathon wedstrijd en wordt ingericht door All Car Promotions vzw op 30 en 31 maart 2024, met start te Madonna (Langemark).
  • St. Paul
De Trimard begon als een Classic wedstrijd, maar is overgegaan naar een Marathon. Na twee edities die over Belgische wegen richting Dinant gingen, en twee edities die langs Franse wegen naar de baai van de Somme leidden, voorziet ACP dit keer een andere bestemming. Welke deze exact is, dat houdt men, in de geest van dit soort wedstrijden, nog even geheim. De deelnemers krijgen een roadbook met de geheime route en zullen die straks zo goed mogelijk moeten benaderen. Dit werd al wel vrijgegeven: de Trimard Classic zal deze keer de landsgrenzen niet overschrijden.

Aan het concept wordt niet veel gewijzigd. De start is er weer aan ‘t Buskantje in Madonna, nabij Langemark. Op zaterdag 30 maart gaat dan de wedstrijd van start. Dat blijft ook een all-in concept van start tot finish: van ontbijt en lunch op zaterdag tot hotelovernachting met diner en ontbijt, een lunch op zondag en natuurlijk de apéro bij de finish gevolgd door een maaltijd tijdens de prijsuitreiking. Enkele wijzigingen zijn er wel met vorig jaar. Er is een derde categorie voorzien. Naast Marathon (bedoeld voor de ervaren teams), waar voor het eerst zal worden gewerkt met Geodynamics tijdsopname, is er ook Touring (met een iets eenvoudigere navigatie) en, helemaal nieuw, de “Balade” (voor diegenen die er eerder een uitstap van willen maken zonder veel competitie). Om ervoor te zorgen dat mensen niet dubbel worden bestraft ingeval van fouten, worden navigatie en de regularitytrajecten nu duidelijk van elkaar gescheiden. De deelnemers beschikken trouwens ook over één Jokerresultaat. Het traject zelf bedraagt zo’n 600 kilometer, opgesplitst in twee wedstrijddagen.

Om organisatorische redenen wordt het aantal ingeschreven wagens beperkt tot 65 teams. De voorlopige inschrijvingslijst leert ons dat er nog maar enkele plaatsjes vrij zijn en wie nog wil deelnemen, die kan best snel handelen! De toppers in de Marathon discipline hebben dit alvast begrepen, en hun namen staan inmiddels al op de lijst.

Eén jaar geleden: Een geslaagde wedstrijd over de hele lijn

De Trimard Classic opende vorig seizoen de Marathon Challenge van de Vlaamse Autosportfederatie, een eer die anno 2024 was weggelegd voor de Ronde door Vlaanderen. Veel regen in 2023, met modderige wegen, diepe plassen en een lang parcours richting Frankrijk. Twee klasses slechts in deze vorige editie, waarbij in de klasse Touring Bjorn Clauw en An Decrock, op de onverwoestbare VW Golf, ongenaakbaar bleken. Ze mochten zich na een correctie in de uitslag leiders noemen op zaterdagavond en na een goede tweede wedstrijddag kwamen ze zondag als winnaars over het eindpodium. Best indrukwekkend, want voor An Decrock, was het de allereerste keer in de co-rijders-stoel! In de klasse Marathon zagen we een mooie revanche van vader en zoon Guy en Olivier Dupont, met de Austin Healey. In 2022 waren ze op de slotdag nog van de baan gegaan, maar anno 2023 reden deze routiniers een mooie en quasi probleemloze wedstrijd om uiteindelijk de grootste beker mee naar huis te nemen.

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 27 maart 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons