van der Horst

Trophée Andros: Dubbel podium voor Tambay en Belgian Audi Club Team WRT in Lans-en-Vercors

Podium Trophée Andros te Lans-en-Vercors 2016
Podium Trophée Andros te Lans-en-Vercors 2016
De Audi's A1 quattro van het Belgian Audi Club Team WRT hebben opnieuw voor spektakel gezorgd bij de vijfde manche van de Trophée Andros, die verreden werd op het prachtige circuit van Lans-en-Vercors. In zijn beste weekend sinds het begin van het seizoen behaalde Adrien Tambay in de eerste race (vrijdag) de derde plaats, een prestatie die hij op dag twee nog eens overdeed.
Lans-en-Vercors is een bijzondere etappe op de kalender van de Trophée Andros. Het circuit, midden in het bos, garandeert piloten en toeschouwers een sensationele race, vooral met de spectaculaire afdeling tussen de bomen. Om hier snel te gaan moet je een absoluut vertrouwen hebben in je bolide...

Adrien Tambay - Belgian Audi Club Team WRT - Audi A1 quattro
Adrien Tambay - Belgian Audi Club Team WRT - Audi A1 quattro
En dat is wat Adrien Tambay had. De Audi DTM-piloot, die zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse van de Trophée Andros (Elite Pro) rijdt, streed effectief het hele weekend mee in de voorste gelederen, zowel op sneeuw en ijs tijdens de eerste dag als op het asfalt de dag nadien.. Na een tweede plaats in de kwalificaties op vrijdag moest hij in de finale genoegen nemen met een derde stek, de positie waar hij ook eindigde na het optellen van de punten van deze eerste racedag. De volgende dag bevestigde Adrien zijn goede vorm – en die van zijn Audi A1 quattro – met opnieuw een 3e positie. Met snelheid en regelmaat komt de zoon van de ex-F1-piloot zo voorlopig op het podium in de tussenstand voor het kampioenschap, met nog twee manches te gaan.

Het weekend was helaas minder positief voor Olivier Panis, die nochtans bijna een thuisrace reed. Na een vijfde plaats in de kwalificaties op vrijdag kwam de piloot uit Grenoble na een incident bij het begin van de finale in de sneeuwmuur terecht. Zo kwam hij in deze race als 8e onder de geblokte vlag door. Na de optelling van de punten sloot hij dag 1 uiteindelijk af op de 6e plaats. Gelukkig verliep dag 2 een stuk beter en behaalde hij zo een 4e plaats zowel in de kwalificaties als in de finale. Het is echter duidelijk dat de regerende vicekampioen meer verwacht had, hij hoopt dus te kunnen meestrijden in Super Besse en nadien in Saint-Dié-des-Vosges.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi A1 quattro
Belgian Audi Club Team WRT - Audi A1 quattro
De Belgian Audi Club Team WRT-piloten in de Elite-klasse voelden zich op dit circuit niet echt thuis en vonden nooit het goede ritme. Regerend kampioen in deze categorie, Lionel Daziano, eindigde vrijdag op de 11e plaats (nadat hij in de finale van de baan raakte) en zaterdag op een 8e positie. Bérénice Demoustier sloot de eerste dag af met een 12e plaats, en slaagde er de dag nadien in om een positie op te schuiven.

"Het was een weekend vol contrasten", verklaarde Pierre Arnaud, Team Manager van het Belgian Audi Club Team WRT. "Adrien presteerde echt sterk gedurende deze twee dagen. Indien hij niet op een bijzonder sterke Frank Lagorce gestoten was, zou hij misschien zelfs hebben kunnen meestrijden voor de zege... Maar dat neemt niet weg dat Adrien zijn vooruitgang duidelijk heeft gemaakt. Het was een pak moeilijker voor Olivier, die er niet in slaagde om zich echt te bewijzen, zelfs al was hij bij momenten erg snel. Maar dat is net de moeilijkheid in de Andros! Onze piloten in de Elite-klasse konden op dit circuit minder hun ritme vinden, en vooral dan op de afdaling tussen de bomen. Dat is meteen merkbaar in de resultaten... Toch wil ik ons team nog eens bedanken, want ze hebben echt prachtig werk geleverd: we hebben niet het minste technische probleem gehad, we bleven gespaard van koetswerkschade en ze hebben eens te meer hun competitiviteit getoond. We kijken vol ongeduld uit naar Super Besse over enkele dagen, waar we hopelijk weer een podiumplaats kunnen pakken, of waarom niet de zege?"

Belgian Audi Club press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 25 januari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons