TT Cup: Meteen podiumplaats voor Alexis van de Poele

Start Audi TT Cup
Op het circuit van Hockenheim ging dit weekend de nieuwe TT Cup van start. Vierentwintig wagens, 18 vaste rijders en 6 gastpiloten, namen het tegen elkaar op in twee races die in het voorprogramma van de DTM races werden verreden. Marc Coleselli was de winnaar op zaterdag, de tweede race op zondag ging naar Dennis Marschall, die ook meteen de eerste leider in de puntenstand werd. Na een tegenvallende eerste race waar hij achteraan eindigde, verraste Alexis van de Poele ons op een mooie inhaalrace in de tweede race die hem de laatste podiumplaats opleverde.
Alexis van de Poele - Audi TT Cup
De Oostenrijker Marc Coleselli mag zich de eerste winnaar ooit van de Audi TT Cup noemen, hij won op zaterdag de eerste race over dertien ronden op de Hockenheimring. Hij bleef de Deen Nicolaj Møller Madsen en de Duitser Dennis Marschall voor. Onze enige vertegenwoordiger Alexis van de Poele kende weinig succes en sloot de rangen bij deze eerste wedstrijd.

Alexis van de Poele
Møller Madsen had zondag alle moeite om de aanvallen van Marc Coleselli, Joonas Lappalainen en van de Poele af te weren, maar wist nipt de tweede plaats te behouden voor onze landgenoot. Marschall, die vorig jaar nog uitkwam in de Formula Masters, is de eerste leider in het kampioenschap met 43 punten, één meer dan Møller Madsen.

Bij de gastrijders was de duidelijke winnaar de rallycrossrijder Tanner Foust, hij finishte vijfde op zaterdag en pakte de dag erna de zesde laats in race 2.

Foto's: Niels Vaeck & Audi

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 3 mei 2015.