van der Horst

Turner Motorsport verdedigt titel met Markus Palttala!

Turner Motorsport - BMW Z4
Turner Motorsport - BMW Z4
2014 GT Daytona (GTD) kampioen Turner Motorsport zal in 2015 dan toch zijn titel verdedigen in het Tudor United Sportscar Championship (TUSC). Aanvankelijk leek het team zich uitsluitend te zullen toeleggen op de Pirelli World Challenge (GT3 Sprint), maar met Michael Marsal heeft men alsnog een Am-rijder gevonden die het hele seizoen wil afwerken. Een recente wijziging in de BoP draaide bovendien ook positief uit voor de BMW Z4. Markus Palttala keert terug, ditmaal als 'Gold' en dus als Pro in de line-up. De opvallende blauw-gele BMW Z4 #97 zal in de langere races worden versterkt door niemand minder dan ELMS MVDS-rijder Andy Priaulx. Kampioen Dane Cameron is er niet meer bij want hij maakt de overstap naar de P-klasse waar hij in actie komt op een Corvette DP van Action Express Racing.
Marsal begint aan zijn vijfde volledige seizoen bij Turner. " Het is geweldig om een nieuw volledig seizoen met Turner aan de horizon te hebben, ik heb enkele geweldige jaren gehad met dit team en het voelt goed aan om terug achter het stuur te kruipen van een blauwe en gele BMW, vooral de succesvolle Z4 GTD. Markus is terug en we zijn klaar voor 2015."

Markus Palttala
Markus Palttala
Palttala kende in 2014 een indrukwekkend debuutjaar met vier overwinningen en zes podia. De talentvolle Fin verdiende zo de titel van beste privé-rijder in een BMW tijdens de BMW Sports Trophy prijzenuitreiking. "Ik ben erg blij om terug te keren naar het Tudor kampioenschap met Turner Motorsport en de BMW Z4 GTD #97. Ik ben dol op racen in de VS, er zijn daar zoveel geweldige circuits en evenementen. Met alles wat ik geleerd heb in 2014 denk ik dat Michael en ik een goede kans maken dit seizoen en ik kijk uit naar een nieuw seizoen met Turner Motorsport."

Voor de langere wedstrijden van de North American Endurance Cup neemt Andy Priaulx als derde rijder plaats in de BMW. De Brit is reeds lang fabrieksrijder bij het Münchense merk en is vooral bekend om zijn drie opeenvolgende titels in het WTCC tussen 2005 en 2007. Priaulx heeft ook DTM, Le Mans en een zege in de 12 uren van Sebring op zijn palmares staan. In 2014 reed hij mee in de TUSC voor het fabrieksteam in de GTLM-klasse naast Bill Auberlen en behaalde drie podia.

Turner Motorsport - BMW Z4
Turner Motorsport - BMW Z4
Ondanks de titel en vier zeges werd Turner vorig jaar in de 24 uren van Daytona pas zevende. Teambaas Will Turner is al volop bezig met de eerste, en grootste wedstrijd van het seizoen: "Met slechts vijfentwintig dagen te gaan voor Daytona, is het gek om te beseffen dat 2015 al hier is. Ik hoop dat we iets van het succes van vorig jaar ook dit jaar zullen zien. IMSA maakte vorige week zijn balance-of-performance bekend voor Daytona en onze wagen moet 35 kg zwaarder zijn dan vorig jaar hoewel dezelfde size restrictors zijn toegelaten. Andy is een fantastische toevoeging aan ons team. Nu moeten we nog onze vierde rijder bepalen en onze lineup is volledig voor Daytona. Snelle en ervaren zilveren rijders zijn niet gemakkelijk te vinden maar ik heb er het volste vertrouwen in dan we de beste optie zullen kiezen in de komende dagen." 

Foto's: BMW AG & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op dinsdag 6 januari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons