van der Horst

Mosport: Oak Racing wint vanaf pole – Chevrolet klopt Dodge in GTLM

OAK Racing - Morgan Nissan
OAK Racing - Morgan Nissan
Na drie keer Chevrolet, twee keer Riley en één keer Honda staat nu ook Morgan tussen de winnaars dit seizoen in de P-klasse van het nieuwe Tudor United Sportscar Championship. De wagen van het Franse Oak Racing team reed van start tot finish aan de leiding en doet plots volop mee voor de titel. In GTLM vergroot Corvette Racing zijn voorsprong, terwijl het in GTD alleen maar spannender wordt.
  • LTF
Na twee podiumplaatsen in de vorige twee wedstrijden heeft Oak Racing dan eindelijk zijn eerste zege beet in de Tudor United SportsCar Championship. Gustavo Yacaman vertrok vanaf pole en domineerde de wedstrijd in de Morgan-Nissan. De snelste ronde werd wel geklokt door Olivier Pla die eveneens een foutloze wedstrijd reed. Achter de dominante wagen van het Franse team vinden we de eerste Corvette DP van Spirit of Daytona met Richard Westbrook en Michael Valiante. De Brit maakte nog wat van de achterstand goed tegen het einde van de wedstrijd maar de versnellingsbak wilde niet mee. De gebroeders Taylor eindigden derde en behouden de leiding in de tussenstand. Het duo Fittipaldi/Barbosa (4de door een lekke band) volgt op 5 punten en Yacaman op 10 eenheden. 5de in de race vinden we de Riley-Ford van Michael Shank Racing. Met de andere Riley, die van Memo Rojas en Scott Pruett van Chip Ganassi Racing verliep het minder. Bij het naar de startgrid rijden crashte de Mexicaan zwaar. De wagen kon met meer dan 50 ronden achterstand nog vertrekken, maar haalde het einde niet. Ook beide wagens van Extreme Speed Motorsports zagen de finishvlag niet. Bij Mazda kwam één wagen aan de eindmeet, op ruime achterstand.

In GTLM was het spannender met een ware Amerikaanse strijd tussen Chevrolet en Dodge. Corvette Racing klopt SRT Motorsports en Jan Magnussen en Antonio Garcia stormen naar de titel na hun vierde zege op rij. Magnussen reed heel zijn stint achter de van pole gestarte Dodge Viper van Kuno Wittmer. Wanneer de Canadees echter een foutje maakte bij het dubbelen, kon de Deen er voorbij en stond de leiding niet meer af. Dodge werd wel nog twee en drie met onze landgenoot Marc Goossens op de 3de plaats. BMW en Porsche speelden geen rol van betekenis voor de zege en Ferrari al helemaal niet. Dankzij pech bij de 2de Corvette pakte BMW nog een vierde plaats en Porsche een 5de. Magnussen/Garcia vergroten hun voorsprong op het BMW-duo Priaulx/Auberlen.
 
Nog veel spannender was de GTD-klasse waarin Jeroen Bleekemolen (Riley Motorsports – Dodge Viper GT3-R) in de allerlaatste ronde de zege pakte door Kévin Estre (Park Place Motorsports – Porsche 911 GT America) in het verkeer te verschalken. Het is de eerste zege voor Dodge in deze klasse. Knappe prestatie van Turner Motorsport dat met 30kg meer gewicht aan boord een 3de plek behaalt met Palttala/Cameron in de BMW Z4 GT3. De Belg Jan Heylen werd 7de in zijn Porsche van Snow Racing. Na een botsing geraakten de leiders in het kampioenschap, AIM Autosport (Ferrari), niet verder dan 13de terwijl naaste achtervolger Magnus Racing (Porsche) ook maar 9de werd.
 
Volgende wedstrijd binnen twee weken op Indianapolis.

--- Uitslag TUSC Mosport 2014 (pdf) ---

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Tudor United Sportscar Championship op maandag 14 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mosport.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons