van der Horst

Mosport: tweede pole op rij voor Oak Racing – Dodge op kop in GTLM én GTD

OAK Racing - Morgan Nissan
OAK Racing - Morgan Nissan
Gustavo Yacaman heeft zijn Morgan-Nissan op de pole geplaatst voor de Mobil 1 SportsCar Grand Prix op het circuit van Mosport. De Colombiaan van Oak Racing was drie tienden sneller dan Ryan Dalziel (ESM - Honda) en plaatste zo de #42 die hij deelt met Olivier Pla op de eerste plaats. Eerste Chevrolet Corvette DP was de #90 van Spirit of Daytona Racing met dank aan Richard Westbrook. De nummer 10 van Wayne Taylor Racing, de leider in de tussenstand, vertrekt vanuit de zesde plaats. Eerste Riley-Ford is de #01 van Memo Rojas op P7 en helemaal achteraan, nog steeds op ruime achterstand, vinden we de beide Mazda’s. Hoewel het de tweede pole op rij voor het team is, is het wel de eerste voor Yacaman.
In de prachtige nieuwe nostalgische kleurensetting van SRT Motorsports pakte Kuno Wittmer de pole in de GTLM-klasse. Ook voor de Canadees is het zijn eerste pole in de Tudor United SportsCar Championship en dit op eigen bodem. Zoals gewoonlijk is het in deze categorie uitermate spannend: de top acht, met vijf verschillende merken, vinden we binnen een seconde. Op de tweede plaats vinden we de kampioenschapsleiders Antonio Garcia en Jan Magnussen met hun Chevrolet Corvette C7.R #3. Knap derde vinden we de Porsche van Team Falken die dus de beide officiële Porsches vooraf gaat. Porsche North America kwalificeerde zijn wagens namelijk als 6de en 8ste. Eerste BMW is die van Dirk Müller op de 5de plaats. De enige Ferrari tenslotte, de 458 van Risi Competizione, reed de 9de tijd. Marc Goossens, de enige Belg aan de start, vertrekt samen met Dominik Farnbacher als 7de in de andere Dodge Viper van SRT.

Ook in GTD zien we straks een Dodge Viper GT3-R als eerste vertrekken en dat enigszins verrassend, want hier verwachtten we eerder een Audi. Jeroen Bleekemolen (Riley Motorsports) zorgde ook al voor een primeur want het is de eerste pole van deze wagen in GTD. De Nederlander, die overigens sinds de 12 uur Sebring half maart elk(!) weekend geracet heeft, hield de Audi van Spencer Pumpelly (Flying Lizard Motorsports) achter zich met 155 duizendste. Op de tweede lijn vinden we weer twee andere merken met de BMW van Turner Motorsport en de Porsche van Team Seattle Alex Job Racing. 8ste en 11de vinden respectievelijk de eerste Aston Martin en de eerste Ferrari, #555 van AIM Autosport die het kampioenschap leidt.

--- Uitslag kwalificatie TUSC Mosport 2014 (pdf) ---



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Tudor United Sportscar Championship op zondag 13 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mosport.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons