van der Horst

Tweede meeting vindt plaats tijdens het DTM weekend

TCR Benelux
TCR Benelux
Enkele weken geleden kon Kronos Events de data bekendmaken van de TCR Benelux kalender in 2016. Op basis hiervan was al gebleken dat de TCR Benelux zal aantreden in sterke meetings, met enorm veel uitstraling en niet onbelangrijk veel publieke belangstelling.
  • St. Paul
Enkele data konden immers meteen gekoppeld worden aan bepaalde publiekstrekkers zoals de International GT Open op Spa-Francorchamps, 24 Uren van Zolder of de Formido Finale Races op het TT Circuit Assen. Voor het toekennen van de juiste naam van de tweede meeting was het nog wachten op de bevestiging van ITR, de promotor van de hoogstaande Deutsche Tourenwagen-Masters!

“Wij zijn bijzonder trots dat de TCR Benelux deel uitmaakt van het voorprogramma van de DTM, een naam die klinkt als een klok in de internationale autosport,”  zegt Marc Van Dalen van Kronos Events. “Wij kunnen dan ook Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort niet genoeg bedanken voor de hulp om de TCR Benelux in het eerste levensjaar op te nemen in zo’n schitterend weekend.”

Een terechte keuze, want afgaande op wat er zoal beweegt in de wandelgangen, lijkt het erop dat het startveld van de TCR Benelux stilaan vaste vorm krijgt.

“Naast de SEAT van het RACB National Team, was er de aankondiging van de Belgian VW Club met de komst van minstens drie VW’s Golf, “ licht Jean-Pierre Mondron nog toe. “Uit goed ingelichte bronnen vernemen we dat andere formaties daadwerkelijk bezig zijn met een project TCR en dit zowel in België, Nederland als Luxemburg. Er is zoveel interesse, dat we nu al mogen spreken van een vijftiental auto’s. Op zes maanden van de eerste confrontatie, die gepland staat voor eind mei, ziet het er heel veelbelovend uit en zien wij het bewijs dat de TCR Benelux “the place to be” wordt in 2016!”
Dat de naam van de “DTM” nu ook op de kalender prijkt geeft de TCR Benelux nog meer glans en prestige!

Kalender TCR Benelux 2016

21-22      Mei - International GT Open – Circuit de Spa-Francorchamps
16-17 Juli – DTM – Circuit Park Zandvoort
18-20 Augustus – 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
24-25 September – Luxembourg Trophy – Colmarberg
22-23 Oktober – Formido Finale Races – TT Circuit Assen
29-30 Oktober - Kronos Events 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 18 december 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons