van der Horst

Tweede Pro Cup Ferrari 488 bevestigd

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Nadat eerder Kaspersky Motorsport haar ambitieuze Blancpain GT Series Endurance Cup programma voorstelde, kwam vandaag de bevestiging van een tweede Ferrari 488 GT3 die dit seizoen in de Pro Cup zal uitkomen. Pasin Lathouras keert namelijk terug naar het Europees GT3 kampioenschap met een ongewijzigde line-up. De Thai brengt namelijk opnieuw een knal gele 488 aan de start uit de stal van AF Corse, die hij deelt met niemand minder dan kersvers WEC-rijder Alessandro Pier Guid en Michele Rugolo.
  • Hamofa Performance
Hoewel Lathouras uiteraard niet op hetzelfde niveau staat als zijn twee Italiaanse corijders, kan het trio best wel eens verrassend uit de hoek komen in de Endurance Cup. Zo miste men vorig jaar op een haar na de algemene overwinning in de Paul Ricard 1000km. Lathouras won in 2015 ook de Pr-Am klasse in de 24 uren van Spa met een vierde plaats algemeen. 

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
AF Corse brengt uiteraard nog meer wagens aan de start, waarvan de bevestiging spoedig zal volgen. Het is alvast niet uitgesloten dat ook SMP Racing via AF Corse een wagen inschrijft in de Pro Cup. Vermelden we tot slot nog dat Kessel Racing zopas ook haar eerste line-up bekend maakte, het Zwitserse team zet alvast een Ferrari in voor Marco Zanuttini, David Perel en Jacques Duyver in de Am Cup.

Foto's: Martijn Wouters & Kessel

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 3 maart 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons