van der Horst

Vallelunga: Dubbelslag voor Hyundai-duo Michelisz-Azcona, pech ontzegt Vervisch podium

Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Terwijl de ogen van alle racefans op Le Mans zijn gericht, wordt in het Italiaanse Vallelunga de derde Kumho TCR World Tour-meeting afgewerkt. Net als gisteren in kwalificatie domineerde het BRC Hyundai-duo Michelisz-Azcona er ook in race 1 de debatten. Frédéric Vervisch wist als enige bij het leidersduo in de buurt te blijven en leek minstens de derde plaats te zullen claimen, tot de Comtoyou-piloot in de slotronden door een technisch probleem naar P15 terugviel. Kobe Pauwels klom op naar de achtste plaats.
Frédéric Vervisch -  Comtoyou Racing Audi Sport
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi Sport
Bij de start kwam Vervisch eens te meer bijzonder goed weg. De West-Vlaming ging meteen voorbij Thed Björk en had mogelijk zelfs de leiding geclaimd zo het BRC Hyundai-duo hem niet vakkundig had afgeblokt. De Audi Sport-rijder bleek naderhand als enige het tempo van het leidersduo Michelisz-Azcona aan te kunnen. Na even de rol te hebben gelost kwam hij in de slotronden opnieuw aansluiten tot de motor van de Audi RS3 LMS plots aan power verloor door een losgekomen turbopijp waardoor onze landgenoot  naar de diepten van het klassement terugviel. Brute pech voor de verdienstelijke West-Vlaming die in de puntenstand terugtuimelt naar de achtste plaats.

Door Vervisch' wegvallen vooraan erfde Thed Björk de laagste podiumtrede, de Cyan Racing-piloot had evenwel reeds vroeg in de wedstrijd bij het leiderstrio afgehaakt. Rob Huff redde de Comtoyou-eer met een vierde stek, op ruim vier seconden gevolgd door Yann Ehrlacher, Nestor Girolami en Santiago Urrutia die bij de start drie plaatsen had verloren. 

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels tekende voor een prima start die hem van P11 naar P9 bracht, maar meer dan een achtste stek na het uitvallen van teamgenoot Vervisch zat er voor de rookie-winnaar niet in. Aurélien Comte die hier voor het eerst in de TCR World Tour aantrad in een door SP Compétition gerunde Cupra Leon Competición TCR, schudde een knappe inhaalrace uit de mouw. De immers strijdlustige Fransman was vanuit 16de stelling naar P10 opgeklommen toen hij zijn Cupra in de grasberm moest parkeren.

Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz, racelang als zijn schaduw gevolgd door BRC-teamgenoot Mikel Azcona (die zich overigens tot geen enkel inhaalmaneuver liet verleiden), telt nu dertig punten voorsprong op Yann Ehrlacher die de schade met een vijfde plek enigszins beperkte.

De tweede race staat deze namiddag gepland om 16.00u.

Uitslag Race 1: 1.N.Michelisz; 2.M.Azcona +0.564"; 3.T.Björk +3.040; 4.R.Huff +4.266; 5.Y.Ehrlacher +8.172; 6.N.Girolami +9.170; 7.S.Urrutia +10.062; 8.K.Pauwels +12.208; 9.Ma QH +17.527; 1.J.Filippi +18.738....15.F.Vervisch + 66.606".

Kampioenschap: 1.Michelisz 139p; 2.Ehrlacher 109; 3.Azcona 102; 4.Huff 96; 5.Urrutia 94; 6.Björk 87; 7.Girolami 85; 8.Vervisch 73; 9.Filippi 66; 10.Coronel 60P...


Foto's: WSC Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 11 juni 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons