van der Horst

Vallelunga: Puntenleider Michelisz (R1) en Ma (R2) op pole, Vervisch vierdesnelst

Dubbel voor BRC Hyundai N Squadra Corse
Dubbel voor BRC Hyundai N Squadra Corse
BRC Hyundai N Squadra Corse lukte zaterdagnamiddag in Vallelunga de dubbel met de pole voor puntenleider Norbert Michelisz, de Hongaar had bij het vallen van de vlag een bonus van amper 15/1000sten op stalgenoot Mikel Azcona. Frédéric Vervisch, eerder op de dag snelst in FP2, klokte de vierde tijd achter Thed Björk. Kobe Pauwels strandde op een teleurstellende elfde tijd achter Ma Qing Hua, de Chinees vertrekt in Race 2 vanop de pole.
Nadat het Comtoyou-kwartet met Vervisch, Filippi, Huff en Pauwels FP2 had gedomineerd , kregen we in de kwalificatiesessies een ander beeld te zien. 

Terwijl geen van de TCR Italy-rijders de cut voor Q2 haalden, toonde Norbert Michelisz  zich in Q1 de snelste voor de beide minder ballast meezeulende Lynk&Co's van Santiago Urrutia en Thed Björk. Nestor Girolami pootte zijn Honda neer op P4 voor de tweede BRC Hyundai van Mikel Azcona. De Comtoyou Audi's waren minder prominent aanwezig dan in FP2, snelste van het Comtoyou-kwartet was deze keer John Filippi, de Fransman lukte de 6de tijd voor Ehrlacher, Vervisch, Huff en Pauwels.

Na de eerste Q2-run prijkte Michelisz andermaal bovenaan de tijdtabel, voor Björk, Urrutia, Azcona, Vervisch en Huff. TCR Europe-rookie Kobe Pauwels stond met de elfde tijd genoteerd, ging vanzelfsprekend op zoek naar P10 - goed voor de pole in Race 2 - maar slaagde er spijts verschillende pogingen niet in zijn positie te verbeteren. 

Comtoyou-teamgenoot Frédéric Vervisch snelde in zijn laatste rondje van P5 naar P1 maar zag zijn chrono meteen daarna nog verbeterd door Michelisz, Azcona en Thed Björk. Santiago Urrutia viel terug naar P5, de Uruguyaan ging Rob Huff, Yann Ehrlacher, Nestor Girolami, John Filippi en Ma Qing Hua vooraf. Zowel Ehrlacher als Ma hebben dit weekend maximaal succesballast aan boord van hun Lynk&Co's.

In de puntenstand vergroot Michelisz zijn voorsprong op naaste achtervolger Ehrlacher met vijftien eenheden.

Uitslag Q1
Uitslag Q2

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 10 juni 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons