van der Horst

Valtteri Bottas aan de beterhand na rugblessure

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas
De Fin Valtteri Bottas zegt dat hij met betrekking tot zijn rugblessure goede vorderingen maakt richting een volledig herstel. Deze kwaal zorgde ervoor dat hij afgelopen zondag niet aan de start kwam in Melbourne, Australië voor de eerste manche van het wereldkampioenschap F1.
De Fin besloot om zich afgelopen zondagochtend terug te trekken uit de GP van Australië, nadat er bij hem een scheurtje in een wervel van zijn onderrug werd vastgesteld. Daags ervoor voelde hij tijdens Q2, bij het remmen in zijn tweede snelle ronde, een pijnscheut in zijn rug. Na de kwalificatiesessie moest hij uit zijn wagen geholpen worden door zijn mechaniekers.

Op zondag slaagde Bottas er wel in om zichzelf binnen de vijf seconden uit zijn bolide te bevrijdden tijdens een opgelegde proef door de medische staf van de FIA. De FIA verbood de 25-jarige Williams rijder echter om deel te nemen aan de wedstrijd omdat hij tijdens deze oefening zichtbaar te veel pijn leed. De BBC zei dat de dokters vreesden dat hij tijdens de wedstrijd zelf, indien er iets zou gebeuren, nooit zo snel zou kunnen reageren.

Op Twitter liet Bottas zelf weten dat hij vooruitgang boekt en al uitkijkt naar de volgende GP, deze van Maleisië. Hij postte ook een foto van zichtzelf tijdens een oefening in een zwembad.

Eerder liet Williams weten dat het niet testrijder Susie Wolff zal zijn die hem, indien nodig, zou vervangen. Mercedes reserverijder Pascal Wehrlein, die tijdens de wintertesten de door griep gevelde Lewis Hamilton even verving en alsook voor Force India uitkwam, lijkt op dit moment de meest logische keuze voor het Engelse team uit Grove dat sterke banden heeft met motorleverancier Mercedes.

Ronald Ooms - Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op zondag 22 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons