van der Horst

Van Woensel met Mitsubishi WRC - Snijers met Porsche (+ Foto's)

Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Nadat enkele dagen geleden Kris Princen en Peter Kaspers aankondigden het BK Rally te betwisten met een Peugeot 208 T16, geraakte nu ook bekend dat Chris Van Woensel en Rik Snaet aan de start zullen staan van de Haspengouwrally met een Mitsubishi Lancer WRC, terwijl Patrick Snijers met co Arne Bruneel opteert voor een Porsche 997 GT3.
Beide laatst vermelde wagens komen niet in aanmerking voor de titel, maar op allebei de bolides wil de bemanning zich vooral in de kijker rijden. "Met ons budget is een R5 niet betaalbaar", licht Chris Van Woensel toe. "Zelfs een top Super 2000 was niet haalbaar, terwijl je dan ook met een wagen zit die niet kan rivaliseren met de moderne R5's. Een GT was voor mij en Rik geen optie meer, dus kom je uit bij een competitieve WRC."

Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
Snijers beoogt vooral de titel bij de GT's, wetende dat hij vanwege het reglement hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking komt voor de algemene titel. Voor de Rally van Ieper zal de Porsche overignes worden klaargestoomd in FIA-specificatie, zoals de bolide van François Delecour die eveneens aan de start zal staan. "Leuk, maar liefst zou ik een speelkameraad vinden voor het volledige kampioenschap", aldus Snijers.

Foto's: Patrick Snijers press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Rally Championship op dinsdag 27 januari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons