van der Horst

Venray: ELITE 1: Kumpen op de eerste startlijn – derde tijd voor Longin

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Voor de eerste maal komen de NASCAR Whelen bolides in actie op de mini-ovaal van Venray waar de snelsten een rondje afleggen in minder dan 20 seconden. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) was in de vrije trainingen nog betrokken bij een aanrijding maar zijn team slaagde er in de wagen te herstellen voor de kwalificatiesessie. Kumpen en Longin gaven er de toon aan maar in de laatste instantie slaagde de Italiaan Nicolò Rocca (CAAL Racing Chevrolet SS) er nog in om nog iets sneller te gaan dan de twee Belgen. Kumpen bleef in 19.946 samen met Rocca als enige overige rijder onder de 20 seconden en vertrekt uit tweede positie, Longin zette in 20.170 de derde tijd neer.
Eric De Doncker - Insulco Motorsport - Ford Mustang
Eric De Doncker - Insulco Motorsport - Ford Mustang
De vierde tijd was voor Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition Ford Mustang), Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS) sloot de top vijf af. Florian Renauer (Dexwet Renauer Team Ford Mustang) klokte de zesde tijd, Philipp Lietz (GDL Racing Ford Mustang) was met de zevende tijd de eerste in de Challenger Trophy, waarin hij een excellente Eric De Doncker (Insulco Motorsport 98 Ford Mustang) vooraf ging, die een achtste tijd algemeen liet optekenen. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) nog snelste in de vrije trainingen nam niet deel aan de kwalificatie, zijn wagen diende opgelapt te worden en raakte niet tijdig klaar.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons