van der Horst

Verkoop raceversie van de Lamborghini Huracán verbreekt alle records

Lamborghini Huracán GT3 #201
Lamborghini Huracán GT3 #201
Lamborghini Squadra Corse kan pronken met een nieuw record, onlangs verliet de 201ste Huracán racewagen de fabriek te Sant’Agata. De productie startte begin 2015 en omvat zowel de GT3 als de Super Trofeo uitvoering. De laatst geproduceerde racewagen tot nu was een Huracán GT3, die op 18 januari naar buiten werd gerold.
Opvallend is dat de race versies van de Lamborghini Huracán gebouwd worden op dezelfde productielijn als de wegversies. Dit zorgt voor een kortere productietijd terwijl de hoge kwaliteitsstandaarden die in de fabriek gehanteerd worden behouden blijven.

Lamborghini Huracán GT3 #201
Lamborghini Huracán GT3 #201
De Huracán Super Trofeo werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Pebble Beach Concours d’Elegance in California in 2014 en maakte zijn intrede in de serie in 2015. In twee jaar tijd werden er van de Super Trofeo al meer dan 140 eenheden gebouwd daar waar er van zijn voorganger, de Gallardo Super Trofeo, 106 exemplaren de deuren verlieten en dat in vijf jaar tijd. De GT3, die ontwikkeld werd in samenwerking met Dallara, verschilt van de Super Trofeo door zijn meer gesofistikeerde aerodynamica en ophanging. Bijna 60 GT3’s verlieten tot nu de productieband waarvan er een veertigtal verleden jaar deelnamen aan een GT-kampioenschap.

Foto's: Lamborghini Suadra Corse



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op maandag 23 januari 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons