van der Horst

Vervoegt Yvan Muller alsnog Thed Björk bij Polestar Cyan Racing?

Thed Björk - Polestar Volvo S60
Thed Björk - Polestar Volvo S60
Polestar Cyan Racing maakt op 27 februari in Göteborg zijn WTCC-line up voor 2017 bekend. Het team stelt er tevens de nieuwe auto voor en ontvouwt er zijn plannen en doelstellingen voor het komende seizoen. De motorsportpartner en huistuner van constructeur Volvo verschaft dit jaar ongetwijfeld opnieuw onderdak aan racewinnaar Thed Björk. Robert Dahlgren die het stuur van de tweede Volvo S60 TC1 afgelopen jaar deelde met Fredrik Ekblom zette evenwel een punt achter zijn raceloopbaan. Voor de twee nog te begeven zitjes circuleren de namen van die zelfde Ekblom, Nestor Girolami, Nick Catsburg en... Yvan Muller.
Yvan Muller: terug van nooit weg geweest?
Yvan Muller: terug van nooit weg geweest?
De Fransman werd vorige week gespot op de Autódromo Internacional do Algarve waar hij de Volvo S60 TC1 de sporen gaf. Muller kondigde nochtans voor het einde van vorig seizoen zijn afscheid van de WTCC-bühne aan, al liet hij ter gelegenheid van de laatste meeting in Qatar verstaan zich niet helemaal uit het racewereldje te zullen terugtrekken. De Elzasser verklaarde toen meer tijd aan het eigen team en aan zijn familie te willen besteden en het wel gehad te hebben de hele wereld te moeten rond reizen.

Dat de viervoudige wereldkampioen thans in Portimao met de Volvo ging testen komt dus als een verrassing. Muller kan bogen op een uitstekende reputatie als afsteller zodat het geenszins uitgesloten lijkt dat Cyan Racing enkel als test- en ontwikkelingsrijder op hem beroep doet. Anderzijds stelde hij zelf zijn raceactiviteiten niet helemaal te zullen afbouwen, waardoor deelname aan pakweg enkel de Europese WTCC-manches dan weer tot de mogelijkheden behoort.

Volvo Polestar Cyan Racing
Volvo Polestar Cyan Racing
Polestar Cyan Racing dat  zijn V8 Supercars-programma in Australië daartoe had stopgezet, stak zijn ambities bij de lancering van zijn WTCC-campagne niet onder stoelen of banken. Nadat het merk het terrein voordien sporadisch verkend had met de Volvo C30 moest 2016 een leerjaar worden voor de Zweedse equipe die mikte op flink wat puntenwinst en zelfs podiumplaatsen. Het team deed het onder de leiding van Polestar Motorsport-baas Murdzevski Schedvin evenwel beter dan verwacht met 23 top 10- en vijf top 5-plaatsen, waaronder een overwinning in Shanghai en een tweede plaats in Qatar.
Was die eerste zege na afloop van de openingsrace in China een onverhoopte opsteker voor de marketeers, dan zorgde Thed Björk's tweede stek achter Mehdi Bennani in de felbevochten Qatar-hoofdrace voor een regelrechte boost binnen het team

Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
"Onze zege in de openingsrace in China en het positieve gevoel na de podiumplaats in de [hoofd]race [in Qatar] waren erg belangrijk" aldus Björk. "De perfecte manier om het eerste seizoen af te sluiten en een erg welgekomen steun voor mezelf en het team dat zich voluit  inzet voor het testprogramma. De kennis die we afgelopen seizoen vergaarden en het feit dat we nog voor het einde van het seizoen alles op een rijtje hadden stemt me erg positief".

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 7 februari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons